4x slapen in de buurt van de Kinderdijk

822 VIEWS
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk

Nederland kent heel wat toeristische pareltjes waar een groot deel van de Nederlanders nog nooit geweest is. Neem bijvoorbeeld de Kinderdijk, een culturele hotspot in het groen waar jaarlijks duizenden internationale toeristen op af komen.

Nu we meer en meer eigen land ontdekken, is het wellicht voor jou ook eens tijd om een tripje naar de Kinderdijk te plannen. Misschien kun je dan aansluitend de Zaanse Schans bezoeken! Maak er een kleine vakantie van en boek een overnachting in de buurt van de Kinderdijk. Waar je absoluut moet slapen, lees je hieronder.

Slapen bij de Kinderdijk: Het Wapen van Alblasserdam

Wil je niet ver reizen tussen je accommodatie en de Kinderdijk? Dan is een overnachting bij Het Wapen van Alblasserdam een absolute aanrader. Dit moderne hotel beschikt over twintig knusse kamers voorzien van fijne faciliteiten. Een van de grootste voordelen van dit hotel bij de Kinderdijk is dat je je overdag misschien wel in een drukke omgeving bevindt, maar dat het ’s nachts een oase van stilte is. Dat komt door de ligging in het groen. Extra tip: boek een kamer met uitzicht op de jachthaven die voor de deur ligt. Wakker worden met een kop koffie en zicht op luxe boten voordat je naar de Kinderdijk vertrekt, is heerlijk rustgevend. Ook fijn: je hoeft hier de deur niet uit voor een hapje eten. Bij het hotel hoort een grand café waar je smakelijk kunt eten. De maaltijden zijn ook als roomservice te bestellen voor optimale rust.

Lees ook:  Slapen in de sneeuw: de mooiste accommodaties in Fins Lapland

Kinderdijk slapen

Met uitzicht op de Kinderdijk: Hotel Restaurant Kinderdijk

Nóg dichterbij het molenspektakel vind je Hotel Restaurant Kinderdijk. Al generaties lang is deze locatie een begrip in Alblasserwaard en dat is niet voor niets. Het hotel is in 2016 heropend na een grote opknapbeurt, waardoor je hier nu in prachtige moderne kamers slaapt. Hotel Kinderdijk beschikt over elf kamers die uitzicht hebben op de Kinderdijk of op de rivier de Lek. Zorg ervoor dat je een beetje op tijd boekt en je kunt wakker worden met zicht op de molens. Dat is wel héél bijzonder! Bij het hotel hoort een restaurant waar je informeel een hapje kunt eten. Na een dagje wandelen in de natuur rondom de Kinderdijk en het aanschouwen van de historische molens heb je wel een lekkere maaltijd verdiend.

Bed en Breakfast Kinderdijk: Tussen Water en Wind

Ben je meer van de B&B’s dan kun je gelukkig ook voldoende slaapmogelijkheid vinden in de buurt van de Kinderdijk. In Bleskensgraaf vind je B&B Tussen Water en Wind, een luxe bed en breakfast in het hart van de natuur. Deze slaapplek wordt direct als bijzondere overnachting gerekend, omdat het gebouw een voormalige molen is. De B&B is te vinden in de gerenoveerde molenstomp uit 1849! Hoe Hollands wil je het hebben? Hier geniet je optimaal van de Nederlandse natuur: word wakker op het terras aan het water en luister naar de oorverdovende stilte. Het ontbijt is inbegrepen bij je overnachting, wat je uitje met slapen bij de Kinderdijk helemaal compleet maakt.

Lees ook:  Misschien wel de mooiste stranden van Nederland

Kinderdijk

Slapen bij de Kinderdijk: B&B De Ouwebeer

Nóg zo’n heerlijk verblijf vind je in Lekkerkerk, waar Bed and Breakfast de Ouwebeer gevestigd is. Deze locatie is volledig in Western-stijl waardoor hier slapen echt een feestje is voor jong en oud. Hier vind je het buitenleven terug maar dan op een luxere en meer comfortabele manier. In alle accommodaties op het bijzondere terrein vind je veel hout, bijzondere details en authentieke meubels en accessoires. Kom slapen in de Cowboy Hut of ga voor nog meer luxe en boek een nachtje in de Saloon! In welke kamer je hier ook slaapt; je vergeet bijna dat je hier naartoe bent gekomen om de Kinderdijk te bezoeken. Daarom is een of meerdere nachtjes weg bij deze B&B ook hartstikke leuk wanneer je gewoon op zoek bent naar een bijzondere overnachting in Nederland.

MEER INSPIRATIE

Geschiedenis van de klompen
Het Nederlands erfgoed
De geschiedenis van het innovatieve Eindhoven
Brabantse rituelen