Slapen in een oud-Hollandse Pipowagen midden in de natuur

1858 VIEWS
Slapen in een oud-Hollandse Pipowagen midden in de natuur

Tussen de Peel en de Kempen ligt midden in de natuur de Pipowagencamping Puur Genieten. Gerund door de familie Bouwmans is dit een prachtige plek in Someren-Heide om je benen eens lekker onder tafel te steken en te genieten van de rust, of om juist je benen te gebruiken om de natuur te verkennen. Geheel in de groeiende trend van de tiny houses kun je hier proeven aan het leven op een paar vierkante meter: in een leuke pipowagen. Eigenaresse Jacqueline vertelt: “Mijn stiekeme favoriet is Pipowagen Madeliefje. Het is onze eerste pipowagen waarmee het allemaal is begonnen, deze heeft een speciaal plekje in mijn hart.”

pipowagen camping

De pipowagens variëren van knus en klein en tot ruim van opzet, het is maar net waar je zin in hebt. Gezellig in de oud-Hollandse opzet, met zorg aangekleed en van alle gemakken voorzien. De Pipowagen Juffertje in ‘t Groen heeft de man van Jacqueline helemaal zelf ontworpen en opgebouwd. Dit is de grootste pipowagen en is zelfs rolstoelvriendelijk. Voor Twan en Jacqueline is het elke dag een feest om hun gasten mee te laten genieten van de plek waar zij – met hun drie kinderen – ook zelf wonen. Afhankelijk van je wensen en interesses organiseren ze mindfullnesswandelingen, yogasessies buiten in het bos en kun je beeldhouwen in het atelier bij een beeldhouwer in de buurt.

Lees ook:  Deze familie woont in een kas in Nederland

In de omgeving vind je qua natuuraanbod een breed palet: op de Strabrechtse Heide, De Pan, De Peel en de Heihorsten kun je uitgebreid wandelen en fietsen. Volg de slingerende stroom van de Kleine Dommel of volg je neus over de uitgestrekte heidevelden. ‘s Avonds geef je je benen, vergezeld van een goed glas wijn, rust aan het kampvuur of geniet je op de veranda van je pipowagen van de stilte van de avond.

pipowagen camping

Heb je klein gezelschap bij je dan vermaakt dat zich opperbest bij het kampvuur waar marshmallows worden geroosterd, op het avonturenpad in het bos of bij de ezels en konijnen die onbeperkt geknuffeld mogen worden.

Zo’n pipowagen lijkt dan misschien wel klein, maar na een nacht of 2 op de Pipowagen camping vraag je je geheid af waar je al die ruimte in je huis eigenlijk voor nodig hebt…

Pipowagens op de Pipowagen Camping Puur Genieten zijn er van 2 tot 6 personen en je slaapt er al vanaf 39,- EUR per nacht. Meer weten? Bekijk hier alle pipowagens en reserveer je favoriet, of volg de Pipowagen Camping op Facebook.

pipowagen camping


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos