Slapen in een kasteel in Frankrijk

28 april 2022
240
wijnrekken

Niets zo lekker luxe als de nacht in een kasteel doorbrengen. Het is tegenwoordig ook steeds normaler om een kasteel af te huren. Er zijn diverse kastelen in Frankrijk die de mogelijkheid bieden om er te overnachten. Wil jij graag eens slapen in een kasteel? Dan zou je één van deze twee kastelen eens een keer kunnen uitproberen.

Castle of the Gaubertie

Eigenlijk heet het: Château de la Gaubertie. Een prachtig kasteel met vier mooie ronde torens, 1 vierkante toren én een heerlijk buitenzwembad. Wie wil hier nu niet een tijd verblijven? Het kasteel ligt in de stad Saint-Martin-des-Combes in Frankrijk. In het departement van Dordogne en zo'n 20 km van Bergerac vandaan.

Het kasteel ligt tussen heuvels in en ziet er bijzonder sprookjesachtig uit. Voor je het terrein op kunt is er een prachtig poort waar je door komt. Bij de voordeur is er een mooie grote bel, zodat je zeker weten wel gehoord wordt, als je aankomt. Aan de achterzijde van het kasteel kijk je zo een klein dalletje in. Het kasteel staat namelijk op een heuvel. Het uitzicht is er fenomenaal.

Het kasteel was in de middeleeuwen geen kasteel, maar een versterkte boerderij. In de 15 eeuw werd het gebouw echter op nieuw opgetrokken. Helaas kwamen we er toen diverse godsdienstige oorlogen. Uiteindelijk kwamen er allerlei restauraties aan te pas en werd er in de 19e eeuw nog een kapel aan toegevoegd. Die kapel staat los van het kasteel, dichtbij de bijgebouwen.

Er kwamen vroeger vooraanstaande gasten in het kasteel zoals bijvoorbeeld filosoof Maine de Biran of Charles of Foucauld. Dit was een officier die uiteindelijk een trappistenmonnik werd.

Lees ook:  World Tree: Een vertakkende rivier in de grond geëtst door Krisztián Balogh

Soms is het mogelijk om er te overnachten. Het kasteel is er niet voor bezichtigingen, maar je kunt mogelijk wel het kasteel afhuren. Daarvoor moet je contact opnemen met de eigenaar. Als je dat doet, is het wel handig dat je een woordje Frans spreekt. Het kasteel heeft meer dan 10 slaapkamers, dus als je het afhuurt met veel mensen, vallen de kosten ook nog eens relatief mee. Elke kamer heeft weer zijn eigen charme. Sommige mensen zijn fan van de rode kamer, terwijl anderen weer zweren bij de blauwe kamer. Het is maar net wat je aanspreekt.

Er zijn ook diverse wijnboeren in de omgeving. Dus als je het geluk hebt in dit kasteel te slapen, kan een bezoekje aan een wijnboer eigenlijk niet uitblijven. Heerlijk naar een wijnproeverij waarin de wijnrekken met wijnflessen je verleidelijk aankijken en daarna terug naar het kasteel. Zie jij dit vorstelijke leven al voor je?

wijnrekken


Kasteel Mavaleix

Een ander prachtig kasteel is het 13e -eeuwse kasteel Mavaleix. Midden in het natuurpark Perigord-Limousin, met maar liefst 60 hectare landgoed, met tuinen, weilanden, meertjes, rivieren en bossen. Gelegen in het zonovergoten Dordogne kun je hier genieten van de heerlijke rust. Wat is de natuur immens mooi hier. Daar word je vanzelf wel even stil van. Het is dan ook een plek die mensen van die rust, stilte en meditatie houden, weten te vinden. Er wordt soms ook een retraite gehouden, waarbij de mensen hier kunnen blijven overnachten.

Hier kom je echt tot rust en kun je heerlijk genieten van alles wat het kasteel te bieden heeft. Er is ook een stiltekamer. Verder is er een fijn zwembad en ook nog eens een tennisbaan.

Lees ook:  Alles voor een verblijf in de Spaanse hoofdstad Madrid

Wil je hier naartoe? Dan zul je natuurlijk ook eerst contact op moeten nemen met de eigenaar van dit geweldige kasteel. Dan is er mogelijk nog een week of midweek waarin je dit kasteel kunt boeken. Kom je met het vliegtuig? Dan is vliegveld Bergerac de ideale plek om heen te vliegen. Vandaaruit kun je dan de transfer naar het kasteel regelen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings