Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut

26 februari 2018
157

 

Slapen in een boomhut is een geliefde bezigheid in Frankrijk. En sinds kort (2017) is dit land een boomhutproject rijker. Het Parijse architecten- en designerbureau Atelier Lavit ontwierp de moderne 'Origin treehouse' voor het Franse resort Cabanes des Grands ChênesDit bosrijke resort bevindt zich op 45 minuten ten noorden van Parijs, in het park van Château de Raray.

Het architectenbureau gebruikte het vogelnest als inspiratie voor de boomhut die te midden van het groene natuurpark gebouwd is, in een honderd jaar oude eikenboom.

Zo vrij als een vogel

Uiteraard is het thema vogelnest prachtig doorgevoerd in de uitvoering, interieur en gebruikte materialen. Grote raampartijen zorgen voor een gezellige, lichte en intieme sfeer. De binnenwanden van de hut zijn gemaakt van populier, wat een prettige, subtiele houtachtige geur door alle kamers verspreid. De woonkamer komt via twee grote glazen schuifpuien uit op een panoramisch terras, dat het gevoel van bescherming als in een nest geeft: beschut, gemoedelijk en omringt door oneindig groen. Als klap op de vuurpijl nodigt een houten binnentrap je uit om -in nauw contact met de boom- de hut beter te verkennen en kom je via een loopbrug uit bij een privé sauna.

Slapen in een boomhut

Toegegeven: de prijzen voor een overnachting in deze boomhut zijn aan de hoge kant. Maar: als je op zoek bent naar rust en ruimte én je hebt behoefte om je volledig onder te dompelen in de Franse natuur dan biedt deze boomhut zeker uitkomst! En anders: gewoon even heerlijk wegdromen bij de foto's..

Lees ook:  Hoe geef jij een persoonlijk tintje aan je huis

Foto's: Atelier Lavit en Cabanes des Grands Chênes

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut

Lijkt slapen in een boomhut in de Franse bossen je wel wat, maar wil je er niet zoveel geld aan uitgeven? Bekijk dan ook eens de uilencabines van Bordeaux waar je zelfs gratis kunt overnachten! 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings