Slaap middenin het bos en waan je in de jaren vijftig

3030 VIEWS
Slaap middenin het bos en waan je in de jaren vijftig

Waan je helemaal in de jaren vijftig en ontsnap aan alle drukte van de 21e eeuw. In Huize Carmiggelt ontspan je in alle rust en eenvoud die zo kenmerkend was voor de jaren vijftig. De gezelschapsspelletjes en de platenspeler staan al klaar voor een gezellige en knusse avond. Of verwen jezelf met de goed gevulde boekenkast.

 

 Vlak over de grens met België, middenin het bos ligt het tweepersoonshuisje dat werd ontworpen, gebouwd en ingericht door vrienden Koos en Victor. Zij wilde een plek creëren om even te ontsnappen aan hun dagelijkse leven. En zo’n plek is het geworden. Het warme, huiselijke gevoel dat de jaren vijftig inrichting met zich meebrengt maakt het gemakkelijk om je hoofd leeg te maken, te genieten van elkaar en je telefoon in je tas te laten.

Artikel gaat verder onder de foto’s >
DSCF0966 kopie

 

DSCF1029 kopie

 

Lange wandelpaden en Limburgse gezelligheid

Met een paar stappen sta je in Nationaal Park de Hoge Kempen en beginnen er korte en lange wandelpaden door een prachtig en veelzijdig natuurgebied. De geur van het bos sluipt door de openslaande deuren zo het huisje binnen. Fijne fietsroutes beginnen ongeveer bij de voordeur en het gezellige Maastricht is ook vlakbij. De afwisseling die de natuur, de stad en het knusse huisje mogelijk maken staat garant voor een heerlijk verblijf voor iedereen.

Lees ook:  Ervaar de intieme knusheid van slapen in een plaggenhut in Drenthe


Artikel gaat verder onder de foto’s >
table in the sun

Tegeltjes uit de jaren vijftig

De vrienden hebben het Huize Carmiggelt waar mogelijk opgebouwd uit hergebruikte materialen. Zo komen de hardhouten planken van de veranda uit een oud binnenvaartschip en komen zelfs de tegeltjes uit de badkamer rechtstreeks uit de jaren vijftig. Alle ramen, deuren en betimmering zijn van hergebruikt hout en ook de meubels zijn vintage.


Artikel gaat verder onder de foto’s >

IMG_0828_2

walnuts

Schrijf weer eens een brief

De sfeer in het huisje ademt nostalgie, maar gelukkig is er op comfort niks ingeleverd. Drink een kopje koffie op de veranda terwijl de zon tussen de bomen door schijnt. Of trek een boek van Carmiggelt, Hermans of Bomans uit de kast en kruip weg op de bank met een klanken van Elvis op de achtergrond. Of neem de tijd om een mooie echte brief te typen op de felgele typmachine. Gegarandeerd genieten en ontspannen in dit Belgische bos.

Ook een overnachting boeken in dit jaren vijftig huisje in het bos? Dat kan via deze website.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos