Slaap middenin het bos en waan je in de jaren vijftig

5 december 2017
384

Waan je helemaal in de jaren vijftig en ontsnap aan alle drukte van de 21e eeuw. In Huize Carmiggelt ontspan je in alle rust en eenvoud die zo kenmerkend was voor de jaren vijftig. De gezelschapsspelletjes en de platenspeler staan al klaar voor een gezellige en knusse avond. Of verwen jezelf met de goed gevulde boekenkast.

 

 Vlak over de grens met België, middenin het bos ligt het tweepersoonshuisje dat werd ontworpen, gebouwd en ingericht door vrienden Koos en Victor. Zij wilde een plek creëren om even te ontsnappen aan hun dagelijkse leven. En zo’n plek is het geworden. Het warme, huiselijke gevoel dat de jaren vijftig inrichting met zich meebrengt maakt het gemakkelijk om je hoofd leeg te maken, te genieten van elkaar en je telefoon in je tas te laten.

Artikel gaat verder onder de foto's >
DSCF0966 kopie

 

DSCF1029 kopie

 

Lange wandelpaden en Limburgse gezelligheid

Met een paar stappen sta je in Nationaal Park de Hoge Kempen en beginnen er korte en lange wandelpaden door een prachtig en veelzijdig natuurgebied. De geur van het bos sluipt door de openslaande deuren zo het huisje binnen. Fijne fietsroutes beginnen ongeveer bij de voordeur en het gezellige Maastricht is ook vlakbij. De afwisseling die de natuur, de stad en het knusse huisje mogelijk maken staat garant voor een heerlijk verblijf voor iedereen.


Artikel gaat verder onder de foto's >
table in the sun

Tegeltjes uit de jaren vijftig

De vrienden hebben het Huize Carmiggelt waar mogelijk opgebouwd uit hergebruikte materialen. Zo komen de hardhouten planken van de veranda uit een oud binnenvaartschip en komen zelfs de tegeltjes uit de badkamer rechtstreeks uit de jaren vijftig. Alle ramen, deuren en betimmering zijn van hergebruikt hout en ook de meubels zijn vintage.

Lees ook:  Over afscheid: een gewichtige expeditie naar de Noordpool


Artikel gaat verder onder de foto's >

IMG_0828_2

walnuts

Schrijf weer eens een brief

De sfeer in het huisje ademt nostalgie, maar gelukkig is er op comfort niks ingeleverd. Drink een kopje koffie op de veranda terwijl de zon tussen de bomen door schijnt. Of trek een boek van Carmiggelt, Hermans of Bomans uit de kast en kruip weg op de bank met een klanken van Elvis op de achtergrond. Of neem de tijd om een mooie echte brief te typen op de felgele typmachine. Gegarandeerd genieten en ontspannen in dit Belgische bos.

Ook een overnachting boeken in dit jaren vijftig huisje in het bos? Dat kan via deze website.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings