Slaap in een 120 jaar oud monumentaal landhuis aan de rand van een Fries bos

19 februari 2018
365

In Zuidwest Friesland ligt de mooie omgeving van het Gaasterland. Waar je in de rest van Friesland overwegend vlak weidelandschap vindt, is het Gaasterland glooiend en bosrijk. En aan de rand van een van die mooie bossen ligt het 120 jaar oude Rijsterbosch: een wit, statig landhuis dat je zo meeneemt naar vroegere tijden. Je kunt hier bijvoorbeeld slapen in sprookjesachtige Tuin- of Rozenkamer en 's ochtends loop je zo het bos in het gefluit van de vogels achterna. 

Artikel gaat verder onder de foto's >

rijsterbosch3

Rust en ruimte in het Friese bos

Eigenaren Maja en Michel zochten een tijd terug hun geluk in Zweden en kochten daar een camping. Hier ondervonden ze dat het leven met rust en ruimte hun veel beter beviel dan de drukte van de stad. Toen ze besloten terug te verhuizen naar Nederland zochten ze daarom een soortgelijke plek. Uiteindelijk kwamen Maja en Michel terecht in dit monumentale landhuis dat ze bijna helemaal eigenhandig opknapten. Hun missie: zorgen dat het je aan niks ontbreekt en je helemaal tot rust laten komen in de Rijsterbosch.

Artikel gaat verder onder de foto's >

rijsterbosch1

rijsterbosch7

High tea in de Theekamer

De drie kamers hebben allemaal een eigen naam die tot de verbeelding spreekt en een beetje doen denken aan het Engeland in de 18e eeuw: een kopje thee drinken in de Tuinkamer of uitgerust wakker worden op de comfortabele bedden van de Rozenkamer. 's Nachts hoor je alleen het ruizen van de wind tussen de boomtoppen en af en toe een vos. 's Ochtends word je wakker van het gefluit van de vogels en na het uitgebreide ontbijt van streekproducten loop je zo het bos in voor een heerlijke ochtendwandeling.

Lees ook:  Slapen in oude Friese stadsboerderij

Artikel gaat verder onder de foto's >

rijsterbosch4

rijsterbosch5

Wandelen langs het IJsselmeer, oude bomen en een hunebed

Wandelaars hebben keuze genoeg uit alle mooie wandelpaden in de omgeving. De blauwe route door het Rijsterbosch brengt je langs het enige Friese hunebed, karakteristieke oude bomen, het IJsselmeer en statige laantjes. Andere wandelpaden en fietsroutes  over glooiingen wisselen elkaar af met vergezichten en pittoreske dorpjes. En ook als je het hard regent is er genoeg te doen in Zuidwest-Friesland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de orchideeëntuin in Stavoren, waar je door verschillende delen van de wereld loopt door echte junglekamers en de meest kleurrijke orchideeën van dichtbij kunt bekijken. Of bezoek de bijgelegen vlindertuin, de grootste van Europa!

Artikel gaat verder onder de foto's >

rijsterbosch6

Wil je meer weten over de Rijsterbosch? Neem dan een kijkje op de website.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings