Slaap in een 120 jaar oud monumentaal landhuis aan de rand van een Fries bos

1720 VIEWS
Slaap in een 120 jaar oud monumentaal landhuis aan de rand van een Fries bos

In Zuidwest Friesland ligt de mooie omgeving van het Gaasterland. Waar je in de rest van Friesland overwegend vlak weidelandschap vindt, is het Gaasterland glooiend en bosrijk. En aan de rand van een van die mooie bossen ligt het 120 jaar oude Rijsterbosch: een wit, statig landhuis dat je zo meeneemt naar vroegere tijden. Je kunt hier bijvoorbeeld slapen in sprookjesachtige Tuin- of Rozenkamer en ’s ochtends loop je zo het bos in het gefluit van de vogels achterna. 

Artikel gaat verder onder de foto’s >

rijsterbosch3

Rust en ruimte in het Friese bos

Eigenaren Maja en Michel zochten een tijd terug hun geluk in Zweden en kochten daar een camping. Hier ondervonden ze dat het leven met rust en ruimte hun veel beter beviel dan de drukte van de stad. Toen ze besloten terug te verhuizen naar Nederland zochten ze daarom een soortgelijke plek. Uiteindelijk kwamen Maja en Michel terecht in dit monumentale landhuis dat ze bijna helemaal eigenhandig opknapten. Hun missie: zorgen dat het je aan niks ontbreekt en je helemaal tot rust laten komen in de Rijsterbosch.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

rijsterbosch1

rijsterbosch7

High tea in de Theekamer

De drie kamers hebben allemaal een eigen naam die tot de verbeelding spreekt en een beetje doen denken aan het Engeland in de 18e eeuw: een kopje thee drinken in de Tuinkamer of uitgerust wakker worden op de comfortabele bedden van de Rozenkamer. ’s Nachts hoor je alleen het ruizen van de wind tussen de boomtoppen en af en toe een vos. ’s Ochtends word je wakker van het gefluit van de vogels en na het uitgebreide ontbijt van streekproducten loop je zo het bos in voor een heerlijke ochtendwandeling.

Lees ook:  Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten

Artikel gaat verder onder de foto’s >

rijsterbosch4

rijsterbosch5

Wandelen langs het IJsselmeer, oude bomen en een hunebed

Wandelaars hebben keuze genoeg uit alle mooie wandelpaden in de omgeving. De blauwe route door het Rijsterbosch brengt je langs het enige Friese hunebed, karakteristieke oude bomen, het IJsselmeer en statige laantjes. Andere wandelpaden en fietsroutes  over glooiingen wisselen elkaar af met vergezichten en pittoreske dorpjes. En ook als je het hard regent is er genoeg te doen in Zuidwest-Friesland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de orchideeëntuin in Stavoren, waar je door verschillende delen van de wereld loopt door echte junglekamers en de meest kleurrijke orchideeën van dichtbij kunt bekijken. Of bezoek de bijgelegen vlindertuin, de grootste van Europa!

Artikel gaat verder onder de foto’s >

rijsterbosch6

Wil je meer weten over de Rijsterbosch? Neem dan een kijkje op de website.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

MEER INSPIRATIE

Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten
De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen