Sierlijke straatkunst: kanten patronen worden openbare sieraden

2 januari 2018
189

Van Warschau tot New York en van Chernobyl tot Nieuw Zeeland: straatkunstenares Nespoon versiert de hele wereld met haar witte kunstwerken van kant. Op Paradijsvogels Magazine schreven we al eerder over haar, maar inmiddels is ze al op veel meer plekken geweest en heeft ze nieuw werk achtergelaten. Gespoten sjablonen, echte draden aan elkaar geweven of afdrukken in cement: Nespoon vindt verschillende manieren om de wereld op een mooie en pure manier te versieren.

 

Waarom straatkunst? Omdat het vrijheid geeft.

Grote kanten kleden

"Ik ben in 2009 geboren." In dat jaar vond Nespoon zichzelf en sindsdien maakt ze witte kanten kunstwerken en -werkjes. Het begon allemaal in Warschau, maar inmiddels reist ze de hele wereld over om grote kanten kleden op gebouwen te schilderen. Op haar website vind je per project informatie, foto's en soms ook filmpjes van de totstandkoming, zoals het filmpje hieronder van een project in Spanje. Soms werkt ze alleen, soms met buurtbewoners en soms met een groep vrijwilligers.

 

nespoon4

nespoon2

nespoon3

nespon5

nesppon6

Ook was ze in Nijmegen

nespoon nijmegen

nespoon nijmegen2

nespoon nijmegen3

nespoon nijmegen4

Polen

Een bijzonder project vond recent plaats in Portugal met vrouwen uit Póvoa da Atalaia, een dorpje met 791 inwoners. De wijze dames uit het dorp maken daar samen kant en werden nu vereeuwigd in de installatie van Nespoon. De emotionele band tussen de vrouwen, vol warmte en verbondenheid, wilde de kunstenares laten zien. "Ze maken niet alleen samen kant, ze zingen, praten, lachen en huilen samen. Ze geven elkaar advies en steun." Kant op de muren en portretten van de dames sieren nu het dorpje.

Lees ook:  Alles wat je moet weten voor een bezoek aan Dublin

 

a5c6b253116577.5928520e6984e

a9920253116577.5928520e68aea

Spanje

nespoon nzl

nespoon nzl2

nespoon nzl3

Zweden

nespoon zweden

nespoon zweden 2

Italië

nespoon italie

nespoon italie2

 

Er zijn meer kunstenaars die met kant de wereld versieren. In Singapore verlichtten grote kanten zee-egels de haven.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings