SEPTEMBER | Van de nieuwe Nederlandse natuurfilm tot Vioolmonologen in de Rotterdamse haven

17 augustus 2015
204
Holland Natuur in de Delta

Elke maand zet Paradijsvogels Magazine inspirerende en bijzondere activiteiten op een rij. Van verborgen parels tot bekende must sees: deze activiteiten staan garant voor een gezonde dosis inspiratie. Stap in september bijvoorbeeld aan boord van het schip The Fighter in de Rotterdamse haven voor een zinderende voorstelling van de Vioolmonologen of beleef de première van de nieuwe prachtige Nederlandse natuurfilm: Holland, Natuur in de Delta!
[hr]

Holland, Natuur in de Delta | Film

Holland Natuur in de DeltaNa het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis gaat op 24 september het tweede deel van de natuurtrilogie in premiere: Holland, Natuur in de Delta. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. U ziet de ontwikkeling naar onze tijd, waarin we de natuur niet langer als vijand zien en zoeken naar manieren om haar immense creatieve kracht te benutten. De Hollandse natuur door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren, zoals de zeearend, bever, pimpernelblauwtje en stekelbaars, die de vruchtbare delta met ons bevolken.
Premiere 24 september, Pathé | Bekijk de trailer alvast op www.pathe.nl
[hr]

Appels met peren op de Olmenhorst | Zelfpluk

Appels plukken OlmenhorstOp het landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek staan de appel - en perenbomen rij aan rij. Per week verschilt het welke soorten u kunt plukken, maar het zijn allemaal heerlijke varianten voor in de jam, moes, taart of zo uit de hand. Bij aanvang krijgt u uitgebreide uitleg over hoe en waar u kunt plukken. Wanneer u uitgeplukt bent biedt de Olmenhorst de mogelijkheid om lekker te lunchen of te high-teaen. Goed om te weten: peren kunt u alleen op zaterdag en zondag plukken.
woensdag, vrijdag, zaterdag & zondag, De Olmenhorst | www.olmenhorst.nl
 
[hr]

Lees ook:  6 wandelroutes in de voetsporen van de Gebroeders Grimm

Vioolmonologen op een schip | Muziek, verhalen en fris belcanto

Vioolmonologen RotterdamWat doe je als je een viool vindt in een afvalcontainer? Voor een echte violist is dat een doodzonde: alsof je een kind bij het vuilnis zet. Vocaliste Annelies Prins was geschokt toen zij een viool bij het vuilnis ontdekte. Zij deed een oproep in een dagblad om oude instrumenten naar haar te brengen. Binnen een week had zij meer dan veertig violen! Elk een eigen verhaal, soms nog indringender dan een mensenleven. De belevenissen van de violen werden De Viool Monologen: ontroerende verhalen van de afgedankte violen gecombineerd met muziek en prachtig belcanto in zang.
4-6 september, schip 'The Fighter', Rotterdamse haven | www.intorno.nl
[hr]

De tocht naar Rottumeroog | Wadlopen

Wadlopen rottumeroogRottumeroog is het meest oostelijke Nederlandse waddeneiland en is onbewoond. De tocht is ongeveer 12 km lang, duurt 4 uur, niet erg zwaar en heel afwisselend. Bij Rottumeroog loopt u over het Westerstrand, langs de voet van de duinen. De terugreis is per boot weer naar Lauwersoog, onderweg zijn er op de oostzijde van de Rottumerplaat altijd veel zeehonden te zien! Deze tocht kan voor groepen t/m 12 personen worden georganiseerd, u kunt zich ook individueel inschrijven.
5 en 20 september, verzamelen in Lauwersoog | www.wadgids.nl
 
[hr]

Harde handen | Vissersopera in het Zuiderstrandtheater

Harde handen vissersoperaGebaseerd op de klassieker van Heijermans, Op hoop van zegen, presenteert het Zuiderstrandtheater in Den Haag u de meeslepende vissersopera 'Harde handen'. Hans Dorrestijn en Willem Breuker schreven de tekst en muziek, de beroemde rol van Kniertje wordt vertolkt door Loes Luca. Maar ook Scheveningen speelt mee, in de vorm van koor van meer dan honderd man en vrouw! Het is een prachtig spektakel over de eeuwige strijd tegen geld, macht en de zee.

10 & 11 september, Zuiderstrandtheater | www.zuiderstrandtheater.nl

 
[hr]

Lees ook:  Onderzoek | Waarom kijken naar water gezond is

Kunst & ambacht tijdens de Open Monumentendag

Open Monumentendag HaamstedeIn dit weekend in september zijn meer dan 4000 monumenten gratis toegankelijk: van luxe landhuizen tot vergeten onderhoudsloodsen en intieme boerderijtjes. Een mooie buitenkans om eens Slot Haamstede te bezoeken, en ook het landgoed met de monumentale bomen te bewandelen, of het expressionistische atelier Roland Holst te bekijken. Met het thema Kunst & Ambacht is er veel aandacht voor de architectuur zelf, de toegepaste kunsten die daarin te zien zijn en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen.
12 & 13 september, landelijk | www.openmonumentendag.nl
[hr]

Een tocht door het verzonken land van Saeftinghe | Wandelen

wandelen saeftingheHet Verdronken Land van Saeftinghe is een stuk ruige natuur op de rand van land en water. Het Verdronken Land, de naam zegt het al, was vroeger bewoond. In de late Middeleeuwen lag er de Heerlijkheid Saeftinghe, met welvarende polders, dorpjes en zelfs een kasteel: Slot Saeftinghe. De gids neemt u mee door het niet vrij toegankelijke deel van dit interessante natuurreservaat. Borrelende zoetwaterbronnen, een vliegende deur (zeearend), drijfzand, sporen van de buitendijkse schapenhouderij en natuurlijk de vele bijzondere panorama’s maken onderdeel uit van deze boeiende tocht!
16 & 19 september, Emmadorp (Zeeuws-Vlaanderen) | www.saeftinghe.eu
[hr]

Elke maand op de hoogte blijven van bijzondere en inspirerende activiteiten op het gebied van kunst, cultuur & natuur? Schrijf u in voor de gratis maandelijkse inspiratiekalender van Paradijsvogels Magazine:

[mc4wp_form id="21400"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings