De sensationele boekentunnel van Zhongshuge

20 september 2016
242

Hoewel de fijne kneuterigheid van oude boekwinkels absoluut zijn charme heeft, kiezen steeds meer boekhandels voor een strak ontwerp. Zo ook in de Chinese stad Yangzhou, waar zich de boekhandel 'Zhongshuge' bevindt. Hier wordt de definitie van de moderne boekwinkel nog wat verder opgerekt: je waant je als bezoeker in deze boekentunnel bijna in een ander universum.

Op de vloeren liggen spiegels, deze reflecteren de bovengelegen boekenkasten. Het architectenbureau haalde de inspiratie uit de ligging van het pand: aan het water. De bliksemschicht moet het doen lijken alsof je je op een rivier bevindt. Een rivier die je zó in de winkel lijkt te brengen.

De beroemde Britse schrijver Somerset Maugham zei ooit: "Om de gewoonte van lezen te leren moet je voor jezelf een toevluchtsoord creëren waarin je geen weet hebt van de rest van het leven". Dat lukt hier aardig: kopje onder gaan in de boekentunnel zonder enkele afleiding.

Naast de tunnel is de rest van de boekhandel ook spectaculair ingericht.Het heeft een donkere, mysterieuze invulling met mooie uitgelichte boekenkasten. Behalve de kinderafdeling: deze is kleurrijker ingedeeld met de sterren aan het plafond en kasten van torens, huizen en wolken.

Ben je benieuwd wat voor creaties XL-Muse nog meer heeft ontworpen, neem hier een kijkje op hun website.

the-book-tunnel-by-xl-muse-4

screenshot-2016-09-20-14-51-04

screenshot-2016-09-20-14-52-34

screenshot-2016-09-20-14-55-12

the-book-tunnel-by-xl-muse-6

screenshot-2016-09-20-14-57-52

 

Via: Mixed Grill 

Lees ook:  Metershoge illustraties op oude boeken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings