Sculpturen van drijfhout vertellen de verborgen verhalen uit de oceaan

26 oktober 2016
242

Debra Bernier laat zich inspireren door dingen die ze op het strand vindt: van drijfhout tot schelpen. Hier maakt ze prachtige sculpturen van waarbij het lijkt alsof ze door de bewerking het verhaal openbaart dat al die tijd al in het stuk hout of zeeschelp verborgen zat.

Ze zegt hierover: "Wanneer ik met drijfhout werk begin ik niet met een blanco canvas. Elk stuk is eigenlijk al een sculptuur die gecreëerd is door de aanraking van de wind en de golven. Het hout vertelt een verhaal en ik probeer de reis die het heeft afgelegd te ontcijferen als ik het materiaal door mijn handen laat gaan. Ik verleng of verkort rondingen die al in het hout zichtbaar zijn en maak er zo herkenbare vormen zoals gezichten of dieren van."

 

Debra wordt geïnspireerd door kinderen, kinderen en de natuur. "De stukken zijn niet alleen een reflectie van mijn leven, familie, kinderen en mijzelf, maar ook van een eeuwigdurende, bijna heilige verbinding met de natuur."

In haar zit ook nog een klein kind dat gefascineerd is door mooie stukken hout, de zon die op het water schijnt, gladde zachte stenen en slierten zeewier. "Eenvoud brengt me meer geluk dan complexiteit. Ik hoop dat ik dit kan delen met anderen."

Ze verkoopt haar kunstwerken op Etsy.

debra-bernier debra-bernier3 debra-bernier4 debra-bernier5 debra-bernier6 debra-bernier7 debra-bernier9 debra-bernier10 debra-bernier11 debra-bernier12

 

 

Lees ook:  Beelden van brons en water

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings