Sculpturen van drijfhout vertellen de verborgen verhalen uit de oceaan

1473 VIEWS
Sculpturen van drijfhout vertellen de verborgen verhalen uit de oceaan

Debra Bernier laat zich inspireren door dingen die ze op het strand vindt: van drijfhout tot schelpen. Hier maakt ze prachtige sculpturen van waarbij het lijkt alsof ze door de bewerking het verhaal openbaart dat al die tijd al in het stuk hout of zeeschelp verborgen zat.

Ze zegt hierover: “Wanneer ik met drijfhout werk begin ik niet met een blanco canvas. Elk stuk is eigenlijk al een sculptuur die gecreëerd is door de aanraking van de wind en de golven. Het hout vertelt een verhaal en ik probeer de reis die het heeft afgelegd te ontcijferen als ik het materiaal door mijn handen laat gaan. Ik verleng of verkort rondingen die al in het hout zichtbaar zijn en maak er zo herkenbare vormen zoals gezichten of dieren van.”

 

Debra wordt geïnspireerd door kinderen, kinderen en de natuur. “De stukken zijn niet alleen een reflectie van mijn leven, familie, kinderen en mijzelf, maar ook van een eeuwigdurende, bijna heilige verbinding met de natuur.”

In haar zit ook nog een klein kind dat gefascineerd is door mooie stukken hout, de zon die op het water schijnt, gladde zachte stenen en slierten zeewier. “Eenvoud brengt me meer geluk dan complexiteit. Ik hoop dat ik dit kan delen met anderen.”

Lees ook:  Gerecyclede tijdschriften worden prachtige insecten

Ze verkoopt haar kunstwerken op Etsy.

debra-bernier debra-bernier3 debra-bernier4 debra-bernier5 debra-bernier6 debra-bernier7 debra-bernier9 debra-bernier10 debra-bernier11 debra-bernier12

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Stillevens om bij weg te dromen
Het gouden geluid van innerlijke stilte
Gerecyclede tijdschriften worden prachtige insecten
Handgemaakte natuurcollages van ultrafijn metaal