Poëzie op een vuilniswagen

21 juli 2014
71

De vuilnismannen van Roteb in Rotterdam maken de stad schoner, maar niet alleen door het vuilnis op te halen. Op hun wagens staan al sinds 1988 dichtregels van bekende en onbekende dichters. Zo lost de Roteb meteen een schuld aan de poëzie af: in 1992 verdween namelijk onbedoeld het archief van de Rotterdamse dichter C.B. Vaandrager voor zijn deur in een vuilniswagen van de Roteb.
Om nog meer mooie voorbeelden te zien raden wij je aan om een rondje door Rotterdam te wandelen. Grote kans dat je een dichtregel tegenkomt: dit jaar worden namelijk ook andere gemeentelijke voertuigen versierd met poëzie!
vuilniswagenpoezie 4 vuilniswagenpoezie 3 vuilniswagenpoezie 2

Lees ook:  Waterkalligrafie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings