Schitterende winterwandelingen | Ervaar de stilte van de bergen

1491 VIEWS
Schitterende winterwandelingen | Ervaar de stilte van de bergen

Zodra de eerste sneeuw de bergen bedekt steekt steevast de wintersportkoorts op. Waar veel mensen niet aan denken is dat de winter in de bergen zich ook uitstekend leent om te wandelen. Ver weg van de drukke pistes hoor je alleen het kraken van de sneeuw onder je schoenen, ijspegels die zachtjes van de takken breken en verder…vooral de stilte. Paradijsvogels Magazine zette 3 mooie tochten in het Zwitserse Berner Oberland op een rij – en omdat je daarna vast ook wel iets wilt eten of ergens wilt overnachten zochten we ook sfeervolle plekken om uit te rusten. Haal die sneeuwschoenen maar vast van zolder!

Voor echte natuurliefhebbers: van Habkern naar Waldegg

Hoog boven Interlaken ligt het bergdorp Habkern, geliefd onder mensen die houden van de natuur en van rust. Omdat dit dorp relatief geïsoleerd ligt behoren veel tradities nog tot het dagelijks leven van de 700 bewoners. In ongeveer 3 uur wandel je van Habkern naar Waldegg, onderweg wordt je getrakteerd op adembenemende vergezichten op Bernse Alpenketen. Goede bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet verdwaalt.

Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling

Voor de routebeschrijving en overnachtingen in Habkern, klik hier.

De zonnige panorama’s van Adelbodner Hörnli

Vanuit de dorpskern van Adelboden loopt een winterwandelpad langs de zonnige helling omhoog. De wandeling gaat bergopwaarts langs besneeuwde bergweiden en statige oude huizen. Het uitzichtpunt Hörnli biedt een schitterend panorama: je ziet de piek van de Niesen tot de Wildstrubelgletsjer. Onderweg zijn er verschillende rustbanken waar je kunt genieten van de zon en een prachtig zicht op het dal en Adelboden zelf.

Lees ook:  Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau

Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling

Kijk hier voor meer informatie, startpunt en routekaart.

Witte veenlandschappen van Sparenmoos

Ver weg van de reguliere winterdrukte ligt deze uitgestrekte, panoramische hoogvlakte. Een paar groepjes dennenbomen sieren het landschap, hier kom je alleen andere wandelaars en langlaufers tegen. Vanaf het startpunt kun je kiezen voor een lange of korte rondweg. Onderweg wisselen de uitzichten op het Simmendal en het Saanenland elkaar af. Je keert terug naar het beginpunt met de bus, of bij gunstige sneeuwomstandigheden in vliegende vaart.. met de slee!

Zweisimmen

Routekaart, weersinformatie en leuke accommodaties in de buurt vindt je hier.

Voor na het wandelen: fondue in een iglo en lokale wijn op het zonneterras

In de buurt van het pittoreske Grindelwald vindt u Berghaus Bort: een moderne en gezellige ‘berghut’ in traditionele uitvoering. Comfortabele kamers, uitzicht over de bergen en een groot zonneterras om na het wandelen te genieten van een glas (of twee) lokale wijn.

Zwitserland winterwandeling zwitserland berghaus

Voor de inwendige mensch strijkt je neer in de grootste sneeuwiglo van Europa. De inheemse kunstenaar Björn Zryd zorgt elk jaar dat de iglo’s opnieuw gebouwd worden, voor een prachtige ambiance waarin je kunt genieten van de beroemde Adelbodener fondue of andere lokale specialiteiten.

zwitserland iglo

 

Op www.myswitzerland.com vindt je nog meer wandelingen, hotels en restaurants in de regio.

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

 

MEER INSPIRATIE

Tijd voor ruimte: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen
Stiltewandelingen met een bijzonder tintje
6 wandelroutes in de voetsporen van de Gebroeders Grimm
Shinrin-yoku: bosbaden voor een goede gezondheid