Schitterende winterwandelingen | Ervaar de stilte van de bergen

21 oktober 2015
871

Zodra de eerste sneeuw de bergen bedekt steekt steevast de wintersportkoorts op. Waar veel mensen niet aan denken is dat de winter in de bergen zich ook uitstekend leent om te wandelen. Ver weg van de drukke pistes hoor je alleen het kraken van de sneeuw onder je schoenen, ijspegels die zachtjes van de takken breken en verder…vooral de stilte. Paradijsvogels Magazine zette 3 mooie tochten in het Zwitserse Berner Oberland op een rij – en omdat je daarna vast ook wel iets wilt eten of ergens wilt overnachten zochten we ook sfeervolle plekken om uit te rusten. Haal die sneeuwschoenen maar vast van zolder!

Voor echte natuurliefhebbers: van Habkern naar Waldegg

Hoog boven Interlaken ligt het bergdorp Habkern, geliefd onder mensen die houden van de natuur en van rust. Omdat dit dorp relatief geïsoleerd ligt behoren veel tradities nog tot het dagelijks leven van de 700 bewoners. In ongeveer 3 uur wandel je van Habkern naar Waldegg, onderweg wordt je getrakteerd op adembenemende vergezichten op Bernse Alpenketen. Goede bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet verdwaalt.
Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling
Voor de routebeschrijving en overnachtingen in Habkern, klik hier.

De zonnige panorama’s van Adelbodner Hörnli

Vanuit de dorpskern van Adelboden loopt een winterwandelpad langs de zonnige helling omhoog. De wandeling gaat bergopwaarts langs besneeuwde bergweiden en statige oude huizen. Het uitzichtpunt Hörnli biedt een schitterend panorama: je ziet de piek van de Niesen tot de Wildstrubelgletsjer. Onderweg zijn er verschillende rustbanken waar je kunt genieten van de zon en een prachtig zicht op het dal en Adelboden zelf.

Lees ook:  Ontdek de Golden Circle in IJsland

Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling Zwitserland winterwandeling
Kijk hier voor meer informatie, startpunt en routekaart.

Witte veenlandschappen van Sparenmoos

Ver weg van de reguliere winterdrukte ligt deze uitgestrekte, panoramische hoogvlakte. Een paar groepjes dennenbomen sieren het landschap, hier kom je alleen andere wandelaars en langlaufers tegen. Vanaf het startpunt kun je kiezen voor een lange of korte rondweg. Onderweg wisselen de uitzichten op het Simmendal en het Saanenland elkaar af. Je keert terug naar het beginpunt met de bus, of bij gunstige sneeuwomstandigheden in vliegende vaart.. met de slee!
Zweisimmen
Routekaart, weersinformatie en leuke accommodaties in de buurt vindt je hier.

Voor na het wandelen: fondue in een iglo en lokale wijn op het zonneterras

In de buurt van het pittoreske Grindelwald vindt u Berghaus Bort: een moderne en gezellige ‘berghut’ in traditionele uitvoering. Comfortabele kamers, uitzicht over de bergen en een groot zonneterras om na het wandelen te genieten van een glas (of twee) lokale wijn.
Zwitserland winterwandeling zwitserland berghaus
Voor de inwendige mensch strijkt je neer in de grootste sneeuwiglo van Europa. De inheemse kunstenaar Björn Zryd zorgt elk jaar dat de iglo’s opnieuw gebouwd worden, voor een prachtige ambiance waarin je kunt genieten van de beroemde Adelbodener fondue of andere lokale specialiteiten.
zwitserland iglo
 
Op www.myswitzerland.com vindt je nog meer wandelingen, hotels en restaurants in de regio.

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down