Schitterende trouwjurken van papier

1 maart 2016
155

Van de Russische Asya Kozina lieten we u eerder deze prachtige pruiken van papier zien. Haar fascinatie voor papier reikt nog veel verder: ze maakte ook de schitterende Mongolische trouwjurken. Asya liet zich inspireren door het feit dat het gebruik van ethnische trouwkostuums steeds minder wordt, vaak zijn ze alleen nog te zien op foto's. Voor haar zijn de papieren jurken een manier om de herinnering aan dit gebruik levend te houden.

De jurken op deze foto's zijn allemaal volledig van papier gemaakt. Asya gebruikt bewust alleen wit papier om de nadruk te leggen op vorm en structuur, zonder afleiding van kleur. De ornamenten zijn uitvergrote details van de echt Mongolische kostuums.

AsyaKozina2 AsyaKozina3 AsyaKozina4 AsyaKozina5 AsyaKozina6 AsyaKozina7 AsyaKozina8

 

 

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Beschilderde lichamen verdwijnen in het landschap

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings