Schitterende details van de natuur die je met het blote oog niet ziet

5 september 2017
168

Ieder jaar worden de International Garden Photographer of the Year awards gehouden. Binnen de wedstrijd wordt een speciale prijs uitgereikt voor close-up foto's van flora en fauna: macro-fotografie. De fotografen proberen via hun lens de beeldschone miniatuurwereld die anders zo aan je voorbij zou gaan te laten zien.

Bijzonder dat de natuur, hoe klein ook, nog zo complex in elkaar kan zitten. Zelfs de kleinste beestjes en plantjes zijn voorzien van prachtige kleuren, geometrische vormen en patronen. Dit zijn een aantal van de mooiste foto's die dit jaar zijn ingezonden voor de wedstrijd.

Andrea Garuffo - Macroglossum Stellatarum

IGPOTY 1

Alison Lawrence - Dandelion Droplet

IGPOTY 11

Stephen Studd -Carrot

IGPOTY 9

Mandy Disher - Astrantia

IGPOTY 8

Minghui Yuan - Seasons in Water

IGPOTY 7

Robin Boothby - Hellebore Gondolas

IGPOTY 6

Hazel Ellis - Monarch

IGPOTY 5

Minghui Yuan - Lace Collocation

IGPOTY 4

Gillian Plummer - Blue-Eyed Beauty

IGPOTY 3

Judith Borremans - Dambordje in La Brenne

IGPOTY 2

Trui Heinhuis - Hide and Seek

IGPOTY 1O

Bekijk voor meer macrofotografie ook eens de werken van de Finse fotograaf Joni Niemalä. Hij probeert de prachtige minuscule details van de natuur zichtbaar te maken die je anders niet ziet.

Lees ook:  Dromerige karakters die leven in de lucht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings