Dit behang van Schilderswijkse bloemetjes brengt bewoners weer samen

2135 VIEWS
Dit behang van Schilderswijkse bloemetjes brengt bewoners weer samen

Als je aan de Haagse Schilderswijk denkt, denk je waarschijnlijk niet als eerste aan huiselijkheid, vriendelijke mensen, positiviteit en saamhorigheid. Toch is dit een beeld wat wel degelijk bij de wijk past, volgens Rozemarijn Lucassen. Zij startte vorig jaar in de lente met een prachtig project: Schilderswijkse bloemetjes.

De Knop

Om Rozemarijn welkom te heten in de Schilderswijk gaf fysiotherapeut Galid haar een mooi blauw krokusje. Rozemarijn had nog bloemetjesbehang nodig in huis en wilde dit zelf vormgeven. Ze had nu het krokusje van Galid en ging op zoek naar meer bloemetjes. Ze vroeg aan buurtbewoners en mensen die ze tegenkwam of ze haar een bijzonder bloemetje, takje of kruid wilden geven. Ze kwamen overal vandaan, uit de tuin, van een kunstwerk, van kleding of tekeningen.

Ik vraag aan die mensen wat ze belangrijk vinden of wat ze waarderen aan onze wijk.

Zo hoorde bij elk bloemetje dat Rozemarijn ontving een persoon met een uniek verhaal. Rozemarijn scande ze allemaal in en ontwierp daarmee een patroon.

De tekst gaat verder onder de foto’s

galid

Galid: “Mensen zijn hier gastvrij; als je bij iemand langs komt moet je niet verbaasd zijn als je meteen te eten krijgt.”

carla

Carla: “Kinderen in deze wijk zijn enthousiast en dankbaar. Theaterbezoek, uitjes: alles wordt met een blijde lach ontvangen.”

elif

Elif: “Ik vind het hier leuk omdat er zoveel lieve mensen zijn.”

Balans in de beeldvorming

De motivatie van Rozemarijn is om te laten zien dat de Schilderswijk niet alleen de negatieve kanten heeft die de media vooral uitlicht. Het is namelijk ook een wijk met veel hardwerkende mensen en diversiteit. In de wijk wonen meer dan 100 verschillende nationaliteiten samen. Vaak schrikken mensen en zijn ze bezorgd wanneer Rozemarijn vertelt dat ze in de Schilderswijk woont, maar ze vindt dat nergens voor nodig. Zelf kan ze er ongestoord wandelen, winkelen en met iedereen een praatje maken.

Lees ook:  Straatkunstenaars laten de natuur de stad heroveren door middel van 3d schilderingen

De tekst gaat verder onder de patronen

Schilderswijkse bloemetjes

Schilderswijkse bloemetjes

Je eigen Schilderswijkse bloemetjes

Het Schilderwijkse bloemetjesbehang is tegenwoordig al verschillende plekken te bewonderen. Sinds kort is er ook een showroom waar je alle patronen en producten zelf kan bekijken.Rozemarijns droom is dat de Schilderswijkse bloemetjes straks net zo populair zijn als het befaamde Delfts blauw. Met bloemetjes sparen gaat ze dan ook nog een tijdje door. Galid heeft er in ieder geval vertrouwen in:

Het zou wel gaaf zijn als Maxima binnenkort in een Schilderswijkse bloemetjesjurk loopt!

De tekst gaat verder onder de interieur impressie van Motiflow

Schilderswijkse bloemetjes

Ben jij geïnspireerd geraak door al deze prachtige bloemen met hun verhalen? Dit artikel bevat de leukste pluktuinen van Nederland. Dan kan je er meteen op uit om je eigen bloemen te plukken!

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Ook jij kunt eenzame jongeren met een handicap helpen
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is
Een roadtrip door New South Wales