Deze schilderijen verbeelden het ultieme zomermoment

29 augustus 2016
172

Beeld je even in: het is een uur of 4 in de middag. Je zit op het strand, een gloeiende huid van de zo. Op een paar meter afstand glinstert de zee. De zon staat laag en schittert op het water. Golven klotsen loom op het strand, in de verte klinken stemmen en af en toe een plons in het water. Je strekt te benen nog een keer en woelt met je tenen door het zand. Je hoeft vandaag nergens heen. Het is zomer!

Snapshots in olieverf

Ook al zijn de vakanties bijna overal voorbij, die paar warme dagen zijn heerlijk om aan terug te denken. Schilder Philip Barlow maakte met dit zomergevoel een paar prachtige schilderijen die je meteen weer in zomerse sferen brengen.

Zijn snapshots in olieverf van warme strandtaferelen lijken op onscherpe foto's. Detail en scherpte zijn ondergeschikt aan sfeer. Samen met het glinsterende licht schildert hij vooral herinneringen aan zomerse stranddagen die de meeste mensen als ze hun ogen dicht doen kun oproepen.

Landschappen waar het fysieke en spirituele in elkaar overgaan

Voor Barlow is het niet van belang om de voorstelling heel natuurgetrouw weer te geven: "Hoewel ik werk met de langjarige technieken van landschapschilderen, is het plaatje dat ik maak slechts een middel om een ander veld te ontdekken. Ik zoek naar het landschap waar het fysieke en en spirituele in elkaar overgaan. Het gaan niet om surrealistische plaatjes, maar ik wil juist iets creëren dat merkwaardig vertrouwd en overtuigend echt voelt."

Hulde aan de zomer. We genieten er nog even van!

Lees ook:  De modetrends voor de lente en zomer van 2023!

philip barlow12 philip barlow11 philip barlow10 philip barlow9 philip barlow8 philip barlow7 philip barlow6 philip barlow5 philip barlow4 philip barlow3 philip barlow2 philip barlow

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings