Schilderijen van oude meesters van naald en draad

1 december 2017
506

Borduren is een aangename vrijetijdsbesteding, maar sommige mensen zijn er zo goed in dat zij van borduren hun werk hebben gemaakt. Sommigen schilderen hele landschappen met naald en draad, of g gebruiken heel dun tule als ondergrond waardoor de geborduurde voorstelingen lijken te zweven. Kunstenares Maria Vasilyeva laat zich inspireren door de oude meesters en brengt de renaissance weer tot leven.

Maria versiert tasjes, hangers en broches met geborduurde portretten van onder meer het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Elke steek ziet eruit als een penseelstreek en is daarmee ook een ode aan de techniek waarmee de klassieke olieverfschilderijen zijn gemaakt.

Op haar Instagram plaatst Maria foto's van haar werk in uitvoering. Leuk om inspiratie op te doen! Haar werk is ook te bewonderen en te koop via haar webshop.

Borduren is niet meer zo populair als vroeger. Je ziet het nauwelijks meer in huishoudens en dat is best jammer, vindt Louise Saxton. Zij brengt daarom oude borduurwerken weer tot leven

Lees ook:  Delicate kunstwerken van geweven bloemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings