Schilderijen van oude meesters van naald en draad

1338 VIEWS
Schilderijen van oude meesters van naald en draad

Borduren is een aangename vrijetijdsbesteding, maar sommige mensen zijn er zo goed in dat zij van borduren hun werk hebben gemaakt. Sommigen schilderen hele landschappen met naald en draad, of g gebruiken heel dun tule als ondergrond waardoor de geborduurde voorstelingen lijken te zweven. Kunstenares Maria Vasilyeva laat zich inspireren door de oude meesters en brengt de renaissance weer tot leven.

Maria versiert tasjes, hangers en broches met geborduurde portretten van onder meer het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Elke steek ziet eruit als een penseelstreek en is daarmee ook een ode aan de techniek waarmee de klassieke olieverfschilderijen zijn gemaakt.

Op haar Instagram plaatst Maria foto’s van haar werk in uitvoering. Leuk om inspiratie op te doen! Haar werk is ook te bewonderen en te koop via haar webshop.

Borduren is niet meer zo populair als vroeger. Je ziet het nauwelijks meer in huishoudens en dat is best jammer, vindt Louise Saxton. Zij brengt daarom oude borduurwerken weer tot leven

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Levensechte dierenschilderijen van draad

MEER INSPIRATIE

Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap