Schilderen met zonnestralen

803 VIEWS
Schilderen met zonnestralen

Men neme: een houten plank of een ander houten object, een potlood en een vergrootglas. Met het potlood maakt u een ruwe opzet voor een kunstwerk, met het vergrootglas brandt u de beeltenis op de houten plank. Febo is een nieuw Amerikaans bedrijfje dat speciale vergrootglazen op de markt brengt, specifiek bedoeld voor deze ‘zonnekunst’, oftewel schilderen met zonnestralen. Hoewel dit met een gewoon huis-tuin-en-keuken vergrootglas misschien ook wel lukt?? Hoe dan ook is het een mooi idee. En zoals te zien op onderstaande foto’s: u kunt uw eigen eigen creativiteit de vrije loop laten, of gebruiken maken van sjablonen om de tekening in goede banen te leiden. In beide gevallen is het resultaat een bijzondere tekening met een verhaal. De zon als inspiratiebron, letterlijk!

Schilderen met zonnestralen | Paradijsvogels Magazine Schilderen met zonnestralen | Paradijsvogels Magazine Schilderen met zonnestralen | Paradijsvogels Magazine Schilderen met zonnestralen | Paradijsvogels MagazineSchilderen met zonnestralen | Paradijsvogels MagazineSchilderen met zonnestralen | Paradijsvogels Magazine


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

Miniatuur houtsnijwerk uit de 16e eeuw waar je naar kunt blijven kijken
Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur
9 keer prachtige bloementaarten die eigenlijk te mooi zijn om op te eten
Deze kunstenaar brengt schilderijen van Picasso tot leven in 3D