Schilderen met lichtvlinders

17 april 2015
501

De Koreaanse Lee Jeong Lok schildert met licht. Als achtergrond zet hij op zijn 'canvas' ijle landschapsfoto's waarin hij vervolgens een spel van licht loslaat. Hiermee wil Lok de dimensie bereiken waarin de ratio oplost en plaats maakt voor gevoel.
Een plek waar geen vastomlijnde concepten bestaan en die voor hem zowel buiten hemzelf staat als onderdeel van hem is. Voor Lok is dit een plek van ultieme rust en vrede. Om dit te verbeelden gebruikt hij verschillende verschijningsvormen van vlinders, een symbool van de transformatie van de ene naar de andere wereld.
[quote text_size="medium"]
Schilderen met licht is alsof lichaam, geest en ziel harmonieus een ritme volgen
[/quote]
De lichtjes lijken in zijn foto's een hypnotiserend pad of soms zelfs een 'poort' te vormen waarin nieuwsgierigheid het wint van angst voor het onbekende...waar zullen ze naar toe leiden?
lee jeong lok lee jeong lok2 lee jeong lok3 lee jeong lok4 lee jeong lok5 lee jeong lok6 lee jeong lok7 lee jeong lok8 lee jeong lok9
 

Lees ook:  Dit is waarom je voor een campingvakantie kiest

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down