Schelpjes, schelpjes en nog eens schelpjes vormen samen deze serene kunstwerken

2526 VIEWS
Schelpjes, schelpjes en nog eens schelpjes vormen samen deze serene kunstwerken

De Londense kunstenaar Rowan Mersh weet iedereen te verbluffen met zijn kunstwerken die enkel en alleen zijn opgebouwd uit honderden kleine schelpjes. Al eerder schreven wij over de prachtige sculpturen die Rowan maakt van zijn verzameling van duizenden schelpjes door ze te rangschikken in vloeiende en natuurlijke patronen. Ander werk van Rowan is ook fascinerend om te bekijken. Wat een engelengeduld moet deze kunstenaar hebben.

Van schelpjes naar kunstwerk

De schelpjes haalt Rowan bij duurzame schelpen kwekerijen vandaan. In zijn atelier in Londen bestudeert hij de structuren, kleuren en vormen van de schelpjes en komt hij op die manier tot een idee voor het kunstwerk dat hij wil gaan maken. Voor elk individueel kunstwerk gebruikt hij slechts een soort schelp.

Mijn doel is om met elk project de waarheid en de vaak verborgen schoonheid van het materiaal waarmee ik werk te onthullen en ik heb het gevoel dat dit alleen mogelijk is door dagelijks te luisteren naar het materiaal.

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

Om nog even in de sfeer van zeedieren te blijven: ter ere van het iLight festival in Singapore ontwierp Choi + Shine Architects een kanten installatie met als inspiratiebron de schelp van een zee-egel. De kanten schelpen werden aan aan sterke ijzeren draden in de lucht gehangen. Zo werd de illusie gecreëerd dat zij zweefden boven de kade van Marina Bay.

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk