Schelpjes, schelpjes en nog eens schelpjes vormen samen deze serene kunstwerken

14 maart 2018
880

De Londense kunstenaar Rowan Mersh weet iedereen te verbluffen met zijn kunstwerken die enkel en alleen zijn opgebouwd uit honderden kleine schelpjes. Al eerder schreven wij over de prachtige sculpturen die Rowan maakt van zijn verzameling van duizenden schelpjes door ze te rangschikken in vloeiende en natuurlijke patronen. Ander werk van Rowan is ook fascinerend om te bekijken. Wat een engelengeduld moet deze kunstenaar hebben.

Van schelpjes naar kunstwerk

De schelpjes haalt Rowan bij duurzame schelpen kwekerijen vandaan. In zijn atelier in Londen bestudeert hij de structuren, kleuren en vormen van de schelpjes en komt hij op die manier tot een idee voor het kunstwerk dat hij wil gaan maken. Voor elk individueel kunstwerk gebruikt hij slechts een soort schelp.

Mijn doel is om met elk project de waarheid en de vaak verborgen schoonheid van het materiaal waarmee ik werk te onthullen en ik heb het gevoel dat dit alleen mogelijk is door dagelijks te luisteren naar het materiaal.

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

schelpjes

Om nog even in de sfeer van zeedieren te blijven: ter ere van het iLight festival in Singapore ontwierp Choi + Shine Architects een kanten installatie met als inspiratiebron de schelp van een zee-egel. De kanten schelpen werden aan aan sterke ijzeren draden in de lucht gehangen. Zo werd de illusie gecreëerd dat zij zweefden boven de kade van Marina Bay.

Lees ook:  Dit is wat er gebeurt wanneer je scheikunde en potten bakken combineert

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down