Handgemaakte vlinders, motten en cicaden van stof

30 september 2017
378

Insecten behoren meestal niet tot iemands favoriete diersoort, maar kunstenares Yumi Okita haalt met haar geborduurde varianten de schoonheid van deze wezens naar voren. Eerder schreven wij al over haar handgemaakte vlindercollectie, maar ze waagt zich ook aan motten, cicaden en andere insectensoorten. 

Het maakproces

Voor haar creaties maakt Yumi gebruik van verschillende stoffen en materialen, zoals katoen, borduurdraad, ijzerdraad, stof, veren en nep bont. De stoffen figuurtjes kunnen, gezien hun bouw en structuur, verschillen in afmeting (12 cm tot 30 cm), maar het maakproces is voor ieder dier hetzelfde.

Yumi knipt de vleugels uit stof. Vervolgens verft en borduurt ze de vleugels om diepte in de kleur te brengen en de structuur te bepalen. Het lichaam wordt gevormd met nep bont, om volume te geven. Ook worden de beestjes voorzien van antennes en pootjes, om het zo realistisch mogelijk te laten lijken.

De laatste stap is het bevestigen van een haak, zodat je de vlinder, mot of cicade aan je muur kunt hangen, zoals de echte beestjes dat ook doen.

Een wereld van verbeelding

Hoewel Yumi de insecten nabootst gebruikt ze ook haar creativiteit:

Ik probeer het realisme van de natuur te vangen en vervolgens te veranderen naar de wereld van de verbeelding

Yumi verkoopt haar werken via haar webshop.

Motten

yumi 1

yumi 3

yumi 5

yumi 6

yumi 7

Vlinders

yumi 11

yumi 12

yumi 13

yumi 14

yumi 15

Overige insecten, waaronder cicades en sprinkhanen

yumi 8

yumi 9

yumi 10

yumi 16

yumi 17

Bekijk ook eens de gebreide creaties van deze moeder en dochter uit Letland. Zij breien een complete groentetuin wat gebruikt kan worden als speelgoed. Aubergines, knoflook, uien. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij breien het. Een leuk alternatief om aan de kleinkinderen te geven.

Lees ook:  Abstracte massa's porselein vormen omhelzende figuren van kunstenaar Claudia Fontes

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings