Schalen van doorzichtige bladeren

3099 VIEWS
Schalen van doorzichtige bladeren

Kunstenares Kay Sekimachi maakt prachtige schalen en kommen van esdoornbladeren. Uiterst delicaat lijken de samengestelde, doorzichtige bladeren bijna te bloeien als een bloem. Ze versterkt de schalen met Kozo papier (hier maakt ze de voet van de schaal van), aquarel en Krylon (een soort doorzichtige lijm) zodat de bladeren een blijvend eerbetoon vormen aan de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur.

Kay maakt haar hele leven (ze is inmiddels 90 jaar) al kunstwerken van natuurlijke materialen. Hierin staat ze altijd voor de uitdaging hoe ze de natuur tot haar recht kan laten komen en tegelijkertijd een onvergankelijk werk kan creëren. In deze serie van esdoornbladeren worden de gedroogde bladeren een momentopname van de tijd: de nerven zijn al zichtbaar, maar het blad is nog niet volledig vergaan waardoor ze bijna van kant lijken.

De schalen zijn helaas niet te koop, maar worden tentoongesteld in het Bellevue Arts Museum in Amerika. Maar met een paar gedroogde bladeren en wat Krylon/ Mod Podge zou je zelf ook een heel eind kunnen komen! Hier vonden we een mooi voorbeeld om zelf te maken.

 

kay-semakachi9 kay-semakachi7 kay-semakachi6 kay-semakachi5 kay-semakachi4 kay-semakachi3 kay-semakachi2

 

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars