Schalen van doorzichtige bladeren

26 oktober 2016
1125

Kunstenares Kay Sekimachi maakt prachtige schalen en kommen van esdoornbladeren. Uiterst delicaat lijken de samengestelde, doorzichtige bladeren bijna te bloeien als een bloem. Ze versterkt de schalen met Kozo papier (hier maakt ze de voet van de schaal van), aquarel en Krylon (een soort doorzichtige lijm) zodat de bladeren een blijvend eerbetoon vormen aan de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur.

Kay maakt haar hele leven (ze is inmiddels 90 jaar) al kunstwerken van natuurlijke materialen. Hierin staat ze altijd voor de uitdaging hoe ze de natuur tot haar recht kan laten komen en tegelijkertijd een onvergankelijk werk kan creëren. In deze serie van esdoornbladeren worden de gedroogde bladeren een momentopname van de tijd: de nerven zijn al zichtbaar, maar het blad is nog niet volledig vergaan waardoor ze bijna van kant lijken.

De schalen zijn helaas niet te koop, maar worden tentoongesteld in het Bellevue Arts Museum in Amerika. Maar met een paar gedroogde bladeren en wat Krylon/ Mod Podge zou je zelf ook een heel eind kunnen komen! Hier vonden we een mooi voorbeeld om zelf te maken.

 

kay-semakachi9 kay-semakachi7 kay-semakachi6 kay-semakachi5 kay-semakachi4 kay-semakachi3 kay-semakachi2

 

Lees ook:  Handgemaakte kunstwerken van minuscule blaadjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings