Leuke schaduwkunst in de stad die een glimlach op je gezicht tovert

7 september 2017
183

Grafisch vormgever Damon Belanger heeft de straten van Redwood City in Californië opgefleurd met vrolijke schaduwkunst. De gemeente heeft hiervoor opdracht gegeven om meer creativiteit in het gebied te brengen. Zo ontspruiten er bloemen uit een fietsenstalling en zit er een aapje op een prullenbak op zijn kop te krabben.

Geef dagelijkse voorwerpen een levendige geest

Damon werkt met een grijze acrylverf om zijn illustraties een realistisch schaduweffect te geven. De schaduwen zijn gehecht aan dagelijkse voorwerpen, waaronder een fietsenstalling, een hekwerk en een prullenbak. Damon zegt over zijn werk:

De schaduwen geven veelgebruikte, dagelijkse voorwerpen een levendige geest. Het is de bedoeling om de mensen in hun dagelijkse routine een beetje plezier mee te geven.

Het verrassingseffect 

Wat dit project zo leuk maakt, is dat de schaduwen in eerste instantie niet opvallen. Mensen lopen eroverheen, terwijl zij in hun gedachten zijn verzonken. Als dan blijkt dat er iets niet klopt moeten ze twee keer kijken en tovert dat een lach op hun gezicht. Een van de inwoners van Redwood City zegt:

Ik ben speciaal omgekeerd met mijn auto om de kunstwerken nog eens goed te bekijken. Ik was blij verrast. Het is prachtig en toevallig tegelijk en een goede manier voor ouders om met hun kinderen op verkenningstocht te gaan door de stad.

Meer werk van Damon is te zien op zijn Instagrampagina en op de website met zijn designs. Dit willen we ook in Nederland wel!

Belanger 2

Belanger 3

Belanger 5

Belanger 6

Belanger 7

Belanger 8

Belanger 9

Belanger 10

Belanger 11

Belanger 1

Ook het Chinese dorp Zhongdong kon wat meer kleur en creativiteit gebruiken. Het verkeerde in een troosteloze straat, maar deze muurschilderingen die tradities uitbeelden van de Hakka's hebben het plaatsje een vrolijk aanzien gegeven.

Lees ook:  Prachtige tapijten... gemaakt van zand

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings