Leuke schaduwkunst in de stad die een glimlach op je gezicht tovert

2901 VIEWS
Leuke schaduwkunst in de stad die een glimlach op je gezicht tovert

Grafisch vormgever Damon Belanger heeft de straten van Redwood City in Californië opgefleurd met vrolijke schaduwkunst. De gemeente heeft hiervoor opdracht gegeven om meer creativiteit in het gebied te brengen. Zo ontspruiten er bloemen uit een fietsenstalling en zit er een aapje op een prullenbak op zijn kop te krabben.

Geef dagelijkse voorwerpen een levendige geest

Damon werkt met een grijze acrylverf om zijn illustraties een realistisch schaduweffect te geven. De schaduwen zijn gehecht aan dagelijkse voorwerpen, waaronder een fietsenstalling, een hekwerk en een prullenbak. Damon zegt over zijn werk:

De schaduwen geven veelgebruikte, dagelijkse voorwerpen een levendige geest. Het is de bedoeling om de mensen in hun dagelijkse routine een beetje plezier mee te geven.

Het verrassingseffect 

Wat dit project zo leuk maakt, is dat de schaduwen in eerste instantie niet opvallen. Mensen lopen eroverheen, terwijl zij in hun gedachten zijn verzonken. Als dan blijkt dat er iets niet klopt moeten ze twee keer kijken en tovert dat een lach op hun gezicht. Een van de inwoners van Redwood City zegt:

Ik ben speciaal omgekeerd met mijn auto om de kunstwerken nog eens goed te bekijken. Ik was blij verrast. Het is prachtig en toevallig tegelijk en een goede manier voor ouders om met hun kinderen op verkenningstocht te gaan door de stad.

Meer werk van Damon is te zien op zijn Instagrampagina en op de website met zijn designs. Dit willen we ook in Nederland wel!

Lees ook:  10 schitterende combinaties van kunst en natuur

Belanger 2

Belanger 3

Belanger 5

Belanger 6

Belanger 7

Belanger 8

Belanger 9

Belanger 10

Belanger 11

Belanger 1

Ook het Chinese dorp Zhongdong kon wat meer kleur en creativiteit gebruiken. Het verkeerde in een troosteloze straat, maar deze muurschilderingen die tradities uitbeelden van de Hakka’s hebben het plaatsje een vrolijk aanzien gegeven.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen