Een gedicht van Rutger Kopland over een ontmoeting met eenzaamheid

9 mei 2018
463

Nederlands dichter en psychiater Rutger Kopland (1934-2012), heeft al veel mensen weten te raken met zijn prachtige gedichten. Ook met dit gedicht weet hij weer de juiste snaar te raken. 

De vraag wie ze is

Intussen huist ze al zo lang in mijn hoofd

en al zo bijna overal - maar wie ze is

een zinloze vraag, je zoekt in je herinneringen

naar iets onvoorstelbaars, ik weet het, maar

ook zinloze vragen vragen een antwoord

.

eigenlijk is ze nog steeds die jonge vrouw

die ik ooit toevallig ergens tegenkwam

- maar wie ze is - in mijn hoofd

vind ik haar niet terug

.

er zijn momenten dat ik ineens weer weet

dat de mens eenzaam is, ook ik

dat ik naar haar kijk en denk: zij daar

dat is ze, zo zichtbaar, zo sterfelijk

.

Rutger Kopland, Uit: 'Wat water achterliet' opgenomen in de bundel 'Een man in de tuin'. G.A. Van Oorschot, Amsterdam 2004

Krijg je zin om meer gedichten te lezen van Rutger Kopland? Zijn gedichtenbundel 'Een man in de tuin' met onder andere dit gedicht, is hier te koop. Ook op onze site staan meer gedichten van hem. Bijvoorbeeld dit prachtige gedicht over de ongrijpbaarheid van tijd.

Lees ook:  De 10 leukste poëzie versjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings