De rustgevende aura kleur blauw

16 maart 2023
1677
Aura kleur blauw

Een aura is als het ware een energieveld om de mens heen, dat niet waarneembaar is met het blote oog. Een aura heeft een bepaalde kleur en zegt iets over hoe iemand is als mens. De kleur blauw is er in vele tinten, dus iemand met een blauw aura kan moeilijker te duiden zijn dan je zo zou denken. Waar staat de kleur blauw voor? En wat betekenen de verschillende tinten blauw als het over aura’s gaat? In deze blog zal er daarom aandacht besteed worden aan aura’s in de kleur blauw. Wil je meer weten over alle kleuren aura’s die er zijn? Ontdek hier de betekenis.

Aura kleur blauw

Wat betekent een aura in de kleur blauw?

Een aura in de kleur blauw betekent over het algemeen dat een persoon kalm en gevoelig is. In de kunstwereld wordt blauw ook vaak gekoppeld aan ontspanning en een gevoel van rust en sereniteit. Het is ook de kleur van communicatie en expressie. Mensen met een blauwe aura zijn daarom over het algemeen gevoelig, intuïtief en hebben een sterk verlangen naar waarheid en gerechtigheid. Ze zijn vaak zeer communicatief en hebben een natuurlijk talent voor het uiten van zichzelf.

Welke chakra is verbonden met een aura in de kleur blauw?

De dominante kleur in je aura loopt hand in hand met je dominante chakra. De kleur blauw is verbonden met het keelchakra, ook wel de schildklier chakra genoemd. Dit is de vijfde van de zeven chakra’s. De blauwe keelchakra wordt geassocieerd met de stem, dus met eerlijkheid, expressie en goede communicatieve vaardigheden. Wil je meer weten over de zes andere chakra’s? Lees dan deze blog.

Lees ook:  Beginnende yoga oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

De verschillende tinten blauw

De kleur blauw heeft een enorme verscheidenheid aan tinten, die we eveneens terug kunnen zien in iemands aura. De precieze betekenis van een aura is daarom lastig te duiden. Stap een hierin is te kijken naar hoe donker of licht de aura in de kleur blauw is. Bovendien kunnen er nog andere kleurtinten in de aura voorkomen of kan een aura modderig of juist levendig ogen. De helderheid van een aura laat de positiviteit of juist negativiteit van een persoon goed zien. Hieronder volgt een lijstje met de meest voorkomende tinten van aura’s in de kleur blauw:

 • Turkoois: deze tint blauw neigt meer naar een groene kleur, waardoor je aura meer in verbinding staat met je immuunsysteem. Bovendien ben je gevoelig, meelevend, pas je je aan op bedreigingen en kalmeer je negativiteit van anderen.
 • Koninklijk blauw: deze tint geeft aan dat je goed verbonden met je gevoel, bijna op het helderziende af. Je bent vrijgevig en open. Intuïtief en empathisch ben je sterk ontwikkeld. Nieuwe kansen en nieuwe omgevingen omarm jij en ga je niet uit de weg.
 • Hemelsblauw: je bent eerlijk, duidelijk en kalm. Je bent een intelligente, creatieve leider, die de communicatieve vaardigheden inzet om andere te helpen.
 • Transparante aura kleur blauw: Je bent een vredig en positief persoon. Je bent sereen en communicatief. Dit wordt vaak geassocieerd met helderheid en eerlijkheid.
 • Modderig blauw: dit is het tegenovergestelde van de transparante, heldere blauwe aura. Je bent bang voor communicatie en eerlijkheid. Het modderige aspect duidt op negativiteit.
 • Indigo: Dit donkerblauwe aura, grenzend aan paars, wijst op intuïtieve gevoelens. Je kunt kalm blijven en communiceert goed. Je hebt vaak een goede relatie met anderen en je gevoelens gaan diep.
Aura kleur blauw

Positieve eigenschappen van een blauwe aura

Wat zijn nu over het algemeen de positieve eigenschappen bij een blauwe kleur in de aura? Hieronder volgt een algemene opsomming: Liefdevol, rustig, introvert, wijd, toegewijd, stabiel, zachtaardig, helder, eerlijk, vriendelijk, intuïtief, rechtvaardig, communicatief, altruïstisch en objectief.

Lees ook:  Keto dieet

Negatieve eigenschappen van een blauwe keur in aura

Aan een blauw aura hangt ook een keerzijde met enigszins negatieve karaktereigenschappen. Dit zijn onder andere: Afstandelijk, eenzaam, conservatief, regeltjes gericht, eigenmachtig en depressief. Soms horen zelfs klachten aan schildklier, keel of tanden en pijnen als migraine en hoofdpijn bij een blauwe aura.

Aura met kleur blauw en bijbehorende edelsteen

Bij iemand met een aura in de kleur blauw passen een aantal bekende edelstenen prima:

 • Aquamarijn: heeft kalmerende werking en maakt geest scherp en doelgericht.
 • Bandagaat: werkt stabiliserend en beschermend, waardoor zelfvertrouwen en concentratie toeneemt.
 • Lapis lazuli: helpt bij angsten, hoofdpijn en zenuwpijnen
 • Saffier: heeft kalmerende werking en zorgt voor toename geestelijke gezondheid, inzicht en wijsheid.
 • Turkoois: heeft geneeskrachtige en zuiverende werking. Daarnaast beschermende en kalmerende steen.

Meer informatie over deze blauwe edelstenen vind je op deze site. Naast blauwe edelstenen zijn er nog tientallen andere geneeskrachtige stenen. Lees in deze blog meer over de genezende werking van andere edelstenen.

Lapis lazuli bij aura kleur blauw

Blauwe aura’s in relaties

Mensen met een blauwe aura kun je prima als partner in een relatie of als vriend/vriendin hebben. Het zijn loyale en eerlijke mensen. Op romantisch vlak zijn mensen met een blauwe aura creatief en zijn ze zeer beschermend. Bovendien vinden ze het geen probleem om gesprekken te voeren en zetten ze hun geliefde altijd op de eerste plaats.

Wat is je carrièregebied met een blauwe aura?

Mensen met aura’s in de kleur blauw komen het beste aan hun trekken binnen creatieve en zorg verlenende beroepen. Ze kiezen bijvoorbeeld een baan, waarin ze hun stem kunnen laten gelden. Dit kan in de zangwereld zijn, maar ook in het onderwijs. Bovendien helpen ze graag mensen in nood, zoals in de zorg, bij vrijwilligerswerk of non-profitwerk. Mensen met een rode aura helpen ook graag andere mensen.

Lees ook:  Wat is Tai-chi?

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down