Beeldschone rupsen om nooit genoeg van te krijgen!

14 maart 2018
202

Al eerder schreven wij over de bijna buitenaardse schoonheid van rupsen, de complexiteit van deze dieren en de grote hoeveelheid rupssoorten. Ook de Amerikaanse fotograaf Samuel Jaffe heeft zich de laatste jaren steeds meer en meer verdiept in dit miraculeuze beestje dat zich uiteindelijk op wonderbaarlijke wijze weet te ontpoppen tot een mot of sierlijke vlinder.

Als kind had Samuel al een fascinatie voor de natuur en in het bijzonder rupsen. Hij begon met het vastleggen van allerlei rupssoorten in zijn omgeving en richtte uiteindelijk de non-profit organisatie The Caterpillar Lab op met het doel om het publiek meer te informeren over de diversiteit van rupsen.

As a photographer, caterpillars intrigue me as subjects because of their unbelievable defensive adaptations

The Caterpillar Lab

Met zijn Caterpillar Lab streeft Samuel naar meer begrip, waardering en zorg voor de lokale natuur en de geschiedenis ervan. The Caterpillar Lab ontwikkelt educatieve programma's met levende rupsen, motten en vlinders, doet onderzoek en fotografeert en filmt al het moois wat de lokale natuur te bieden heeft. Samuel is ervan overtuigd dat het vergroten van ons bewustzijn over de natuur direct om ons heen helpt bij het ontwikkelen van verantwoord gedrag als het gaat om flora en fauna wereldwijd. Dankzij het werk van Samuel zien mensen rupsen steeds meer als interessante en mooie beestjes in plaats van ongedierte.

Het artikel gaat verder onder de afbeeldingenrupssoorten

rupssoorten

rupssoorten

rupssoorten

Rupssoorten

Een van de grootste misverstanden is volgens Samuel dat mensen vaak denken dat alleen rupsen die vlinders worden interessant zijn. Samuel laat met zijn enthousiasme en passie zien dat dat een onjuiste aanname is. Vlinders zijn maar een kleine groep in een veel grotere en diversere groep, namelijk die van de motten. Rupssoorten die tot de motten behoren zijn vaak veel dramatischer van vorm en kleur dan rupssoorten die uiteindelijk vlinders worden.

Lees ook:  Zwembaden vanuit de lucht gezien

Onder de foto's hebben we nog een filmpje geplaatst waarin een rups een cocon aan het maken is.

rupssoorten

rupssoorten

rupssoorten

rupssoorten

rupssoorten

rupssoortenFoto's: Samuel Jaffe

In het timelaps filmpje hier onder kun je zien hoe een van de grootste rupsen in de Verenigde Staten een prachtige cocon voor zichzelf aan het maken is.

https://youtu.be/W_iOkYvDzBw 

De natuur is fascinerend blijkt iedere keer weer: één grote aaneenschakeling van bijzondere vormen, soorten, schut- en knallende kleuren, effectieve survival methodes ... noem maar op. Lees meer wonderbaarlijke feiten over dieren in het artikel over de Zweedse illustratrice en schrijfster Maja Säfström.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings