Rupsje Nooitgenoeg | Van veelvraat naar prachtige vlinder

20 november 2014
489

Het leven van een rups is niet zonder gevaren. Vogels, muizen, reptielen en andere insecten zien in hem een goed avondmaal. Zelf moet de rups ook heel wat groen wegkauwen. In tegenstelling met het beroemde kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg' zijn het echte fijnproevers, afhankelijk van de soort rups prefereert hij of zij een ander blaadje.
Menig tuinliefhebber zal wel eens met lede ogen een volledig kaalgevreten plant hebben aanschouwd, en het woord 'eikenprocessierups' doet velen sidderen. Maar de beloning voor dit alles blijft fascinerend: de letterlijke metamorfose naar een fladderende vlinder.
Onderstaande rupsen doen verbazen dat ze tot zo iets prachtigs kunnen uitgroeien. Hoewel, sommige rupsen schitteren ook al van zichzelf met hun kleurige tekening en bijzondere vorm.

Glasvleugel vlinder

vlinder glasvleugel
vlinder glasvleugel 2

Blauwe Morpho

vlinder blauwe morpho

vlinder blauwe morpho2

Brahmin mot

vlinder brahmin mot

vlinder brahmin mot2

Papilio polyxenes

vlinder Papilio polyxenes

Papilio polyxenes 2

Battus philenor

vlinder Battus philenor

vlinder Battus philenor2

Cerura Vinula

vlinder Cerura Vinula

vlinder Cerura Vinula2

Papilio troilus

vlinder papilo troilus

vlinder papilo troilus2

Polyura Sempronius

vlinder Polyura Sempronius
vlinder Polyura Sempronius2
 

Lees ook:  Uilen poseren voor de camera

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings