Ruimtetelescoop Hubble is jarig en dat vieren we met deze prachtige foto's!

9 mei 2018
406
Ruimtetelescoop Hubble

Ruimtetelescoop Hubble is net jarig geweest. Hij is 28 jaar jong en heeft ontzettend veel voor de wetenschap betekent. Maar niet alleen voor de wetenschap: iedereen kan en mag genieten van de waanzinnige foto's die de telescoop door de jaren heen heeft gemaakt! We zetten een aantal van de mooiste beelden op een rij.

Wat achtergrondinformatie

De Hubble bestaat uit een aantal precisie-instrumenten en wordt gebruikt voor optische waarnemingen. Hij is vernoemd naar de Amerikaanse astronoom en kosmoloog Edwin Hubble. Meneer Hubble kon in 1993 aantonen dat de 'nevels' die toentertijd werden waargenomen eigenlijk afzonderlijke sterrenstelsels waren. Het bewijs dat het heelal nog veel groter was dan gedacht! Door het ontbreken een een atmosfeer in de ruimte is het voor de ruimtetelescoop Hubble mogelijk om enorm scherpe foto's maken van astronomische onderwerpen.

Zo ziet ruimtetelescoop Hubble er uit. De tekst gaat verder onder de afbeelding

hst-sm4

Ruimtetelescoop Hubble is jarig!

Sinds 24 april 1990 draait de ruimtetelescoop Hubble als kunstmaan rond de aarde en op de planning staat dat de telescoop rond 203o pas terug zal keren. 6.4 miljard(!) kilometer heeft de Hubble al afgelegd. Dat is meer dan een miljoen keer rond de aardbol! Hoewel er een nieuwe, betere telescoop klaarstaat om gelanceerd te worden, klikt de camera van Hubble nog even door. Al een miljoen foto's zijn richting NASA gestuurd en dat aantal zal nog flink op lopen. Hieronder een kleine greep van 15 foto's uit het enorme aantal waanzinnige foto's van ruimtetelescoop Hubble:

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

1.

Ruimtetelescoop Hubble

2.

Ruimtetelescoop Hubble

3.

Ruimtetelescoop Hubble

4.

Ruimtetelescoop Hubble-994404

5.

Ruimtetelescoop Hubble

6.

Ruimtetelescoop Hubble

7.

Ruimtetelescoop Hubble

8.

Ruimtetelescoop Hubble

9.

Ruimtetelescoop Hubble

10.

Ruimtetelescoop Hubble

11.

Ruimtetelescoop Hubble

12.

Ruimtetelescoop Hubble

13.

Ruimtetelescoop Hubble

14.

Ruimtetelescoop Hubble

15.

Ruimtetelescoop Hubble

Lees ook:  FOTOSERIE: IJsvogel vangt zijn prooi uit het water

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down