Rouwgedicht van Robin Kerkhof

12 augustus 2020
304
Wolken en blauwe lucht

Definitief vaarwel aan mama's ziel

Wij zien onze moeders ziel met haar laat-
ste adem haar lichaam verlaten. Een plot-
se windvlaag door een deur die openstaat
waait hem het venster uit. Al heel vlot

is hij uit onze zicht verdwenen. De wind
voert hem mee, maar waarheen? Over de zee
naar de open schoot van een bemind
prinsesje op een eiland in Nieuw-Zee-

land? Of naar de eierstokken van Marjon
die samenwoont met Sam? Of naar een klein
duivenei in het nest op ons balkon?

En willen wij het wel werkelijk weten,
want moet een ziel, om vrij te leven, zijn
vorig leven niet volledig vergeten?

Robin Kerkhof, 12 augustus 2020


Over het gedicht

Om te beginnen willen wij onze lezers geruststellen: de moeder van onze huisdichter is nog springlevend.

Echter sommige kennissen van Robin Kerkhof verloren wel hun ouders. Dat deed hem toch aan de dood denken. Deze gedachten hebben uiteindelijk geresulteerd in bovenstaand rouwgedicht.

Over Robin Kerkhof

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook een liefhebbende echtgenoot en de trotse vader van een speelse dochter van zes jaar. Hij heeft een zus die met haar gezin in Zweden woont en een broer die met zijn gezin in Australië woont. Zijn beide ouders zijn beiden nog in leven en wonen in Twente. Voor onze huisdichter is zijn familie een bron van inspiratie.

Daarnaast is Robin Kerkhof de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Dit is een online totaalconcept met als doel om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met positieve poëziebeleving. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Verder is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  De psychedelische papierkunst van Jen Stark laat je duizelen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings