Video | Hoe de roos van Jericho weer tot leven komt

2 september 2015
585
roos van jericho

De roos van Jericho is een bijzonder plantje. Deze woestijnvaren groeit in de woestijn en wordt ook wel dinosaurusplant genoemd. Waarom? Wanneer de plant zonder voedsel komt te zitten (een niet onwaarschijnlijke omstandigheid in de woestijn) krult het zich op. De wortels trekken zich terug uit de aarde, en als een bal laat de plant zich door de wind voortblazen.
Afbeeldingsresultaat voor rose jericho
Totdat weer vruchtbare grond wordt bereikt: daar ontvouwt de varen zich en laat haar zaden vallen, zodat het proces van voortplanten en overleven weer van start kan gaan. Zelfs 50 jaar na de 'onthechting' kan de plant weer tot leven komen! Onderstaande film van Sean Steininger laat op prachtige wijze zien hoe een roos van Jericho weer 'tot leven' komt.


Interessant detail: de roos van Jericho werkt ook als luchtzuiverende plant in huis. Hier kun je ze kopen.

Lees ook:  Street art gebaseerd op het Coronavirus

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down