5 tips voor je rondreis door Sardinië

12 augustus 2019
488

Iedereen verlangt naar een heerlijke vakantie, compleet met een warm en rustig strand, een lekker zonnetje de hele dag door en een goede mix tussen ontspanning en cultuur snuiven. Je kunt veel kiezen, maar de meeste plekken zitten altijd bomvol met vakantiegangers. Daarom raden wij je aan om een rondreis door Sardinië maken. Het is hier wat rustiger, maar toch is er nog steeds genoeg te doen en zien. Hieronder hebben wij 5 tips voor jou op een rijtje gezet om alles uit je rondreis door Sardinië te halen, dus lees snel verder.

Relax aan het strand
Uiteraard wil je tijdens je rondreis door Sardinië genieten van de zon en afkoelen in de Middellandse Zee. Met een kustlijn van 1840 km, temperaturen tegen de 30 in de zomermaanden en veel verborgen strandjes is Sardinië een ideale bestemming voor een strandvakantie. Stranden die wij aanraden zijn Capo Coda Cavallo, San Teodoro en de Golf van Orosei. Er zijn echter nog veel meer plekken die de moeite waard zijn, vraag dus vooral de locals om hulp. Deze zijn erg vriendelijk en adviseren je graag over waar de beste strandjes te vinden zijn.

Cagliari
Cagliari is veruit de grootste stad op het eiland, en is vanwege haar ligging al eeuwenlang een belangrijk punt voor de handel en scheepvaart. Cagliari is een sfeervol stadje dat je zeker wilt bezoeken tijdens je rondreis door Sardinië, we raden je aan hier een dag of twee/drie te besteden. Mooie plekken in de stad zijn Bastione San Remy, van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de stad, de kathedraal vanwege haar prachtige uiterlijk en het Molentargius natuurpark waar je flamingo’s kunt spotten. In de stad vind je veel sfeervolle restaurantjes, en we raden je dan ook ten zeerste aan om ’s avonds lekker uit eten te gaan. Zeker het gebied rondom de haven is leuk, en met een beetje geluk zie je hier een dolfijn.

Lees ook:  7x smartphone tips voor een zorgeloze vakantie

Villacidro
Villacidro, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Toch is dit een gave plek om te bezoeken voor iedereen die een rondreis door Sardinië maakt vanwege de prachtige, kloofrijke omgeving. In één van de kloven lopen de watervallen Piscine Irgas en Muru Mannu, waar je heerlijk onder kunt staan om even af te koelen. De watervallen rondom Villacidro liggen in het Montu Mannu bos en is goed te bereiken. Je kunt er met de auto komen, maar het laatste stuk moet je toch echt even lopen, en soms ook klauteren. Hou hier dus rekening mee.

Food&Drinks
Nog even kort iets over het eten en drinken, niet geheel onbelangrijk namelijk. De Sardijnse keuken is een mengelmoes van verschillende culturen doordat het door de jaren heen door verschillende volkeren bezet is geweest. Zo vind je er zowel pecorino (een van de oudste kazen van Italië) als verscheidene soorten vis en schaaldieren (mossels, inktvis, en uiteraard sardientjes ?). We raden je sterk aan om tijdens een rondreis door Sardinië veel van het locale eten te proeven en juist in de kleinere restaurantjes te gaan eten. Zo krijg je een goed beeld van wat men hier eet en wat de cuisine hier onderscheidt van de rest.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down