5 tips voor je rondreis door Sardinië

164 VIEWS
5 tips voor je rondreis door Sardinië

Iedereen verlangt naar een heerlijke vakantie, compleet met een warm en rustig strand, een lekker zonnetje de hele dag door en een goede mix tussen ontspanning en cultuur snuiven. Je kunt veel kiezen, maar de meeste plekken zitten altijd bomvol met vakantiegangers. Daarom raden wij je aan om een rondreis door Sardinië maken. Het is hier wat rustiger, maar toch is er nog steeds genoeg te doen en zien. Hieronder hebben wij 5 tips voor jou op een rijtje gezet om alles uit je rondreis door Sardinië te halen, dus lees snel verder.

Relax aan het strand
Uiteraard wil je tijdens je rondreis door Sardinië genieten van de zon en afkoelen in de Middellandse Zee. Met een kustlijn van 1840 km, temperaturen tegen de 30 in de zomermaanden en veel verborgen strandjes is Sardinië een ideale bestemming voor een strandvakantie. Stranden die wij aanraden zijn Capo Coda Cavallo, San Teodoro en de Golf van Orosei. Er zijn echter nog veel meer plekken die de moeite waard zijn, vraag dus vooral de locals om hulp. Deze zijn erg vriendelijk en adviseren je graag over waar de beste strandjes te vinden zijn.

Cagliari
Cagliari is veruit de grootste stad op het eiland, en is vanwege haar ligging al eeuwenlang een belangrijk punt voor de handel en scheepvaart. Cagliari is een sfeervol stadje dat je zeker wilt bezoeken tijdens je rondreis door Sardinië, we raden je aan hier een dag of twee/drie te besteden. Mooie plekken in de stad zijn Bastione San Remy, van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de stad, de kathedraal vanwege haar prachtige uiterlijk en het Molentargius natuurpark waar je flamingo’s kunt spotten. In de stad vind je veel sfeervolle restaurantjes, en we raden je dan ook ten zeerste aan om ’s avonds lekker uit eten te gaan. Zeker het gebied rondom de haven is leuk, en met een beetje geluk zie je hier een dolfijn.

Lees ook:  8x waarom je voor een bijzondere reis slechts de Noordzee hoeft over te steken
Bastion San Remy

Villacidro
Villacidro, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Toch is dit een gave plek om te bezoeken voor iedereen die een rondreis door Sardinië maakt vanwege de prachtige, kloofrijke omgeving. In één van de kloven lopen de watervallen Piscine Irgas en Muru Mannu, waar je heerlijk onder kunt staan om even af te koelen. De watervallen rondom Villacidro liggen in het Montu Mannu bos en is goed te bereiken. Je kunt er met de auto komen, maar het laatste stuk moet je toch echt even lopen, en soms ook klauteren. Hou hier dus rekening mee.

Food&Drinks
Nog even kort iets over het eten en drinken, niet geheel onbelangrijk namelijk. De Sardijnse keuken is een mengelmoes van verschillende culturen doordat het door de jaren heen door verschillende volkeren bezet is geweest. Zo vind je er zowel pecorino (een van de oudste kazen van Italië) als verscheidene soorten vis en schaaldieren (mossels, inktvis, en uiteraard sardientjes 😉). We raden je sterk aan om tijdens een rondreis door Sardinië veel van het locale eten te proeven en juist in de kleinere restaurantjes te gaan eten. Zo krijg je een goed beeld van wat men hier eet en wat de cuisine hier onderscheidt van de rest.

MEER INSPIRATIE

De ruïnes van Gleno Dam
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
De mooiste stranden in Duitsland
Frisse tips voor een dagje Utrecht vanaf het water