Rondreis Andalusië: Het mooiste van zuidelijk Spanje

16 oktober 2020
479
rondreis Andalusië

Rustige baaitjes, karakteristieke witte dorpen, culturele steden en een groen binnenland. Tel daar de heerlijke lokale specialiteiten bij op en je hebt echt alle ingrediënten voor een vakantie waar je volop van kunt genieten. Een rondreis Andalusië is er eentje om op je wishlist te zetten.

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje is geen klein gebied waar je even doorheen reist. Deze autonome regio is zelfs de grootste van het land naar inwoneraantal. De regio beslaat in totaal acht provincies die elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden bieden. Wat je zeker niet mag overslaan tijdens een rondreis Andalusië? Enkele highlights uitgelicht:

Sevilla als startpunt van een rondreis Andalusië

De hoofdstad van Andalusië is ook één van de blikvangers. En stad vol traditie waar de Moorse invloeden het uiterlijk hebben bepaald. Door de centrale ligging en de vele en voordelige lijnvluchten is Sevilla een uitstekend begin- en eindpunt van een rondreis Andalusië. Dwaal rond op het iconische Plaza de España vol kleurrijke azulejos (keramieke tegeltjes) en bewonder de klokkentoren La Giralda. Een must visit is ook paleis Real Alcázar, volledig gebouwd in kenmerkende Mudejar stijl zoals die zichtbaar is op plekken waar tijdens de Middeleeuwen Moren verbleven. Bezoek een flamencoshow en proef zoveel mogelijk heerlijke tapas op de vele terrassen; in Sevilla kan je je met gemak een dag of drie vermaken!

rondreis Andalusië

Plaza de España in Sevilla © V2F/Unsplash

Costa de la Luz

Het is een kust die je aan de naam misschien niet zal herkennen, en toch is het absoluut een van de mooiste plekken om tijdens een rondreis Andalusië te bezoeken. Rij eens voorbij aan de Costa del Sol en geniet van de fijne surfvibes in Tarifa. Ook Bolonia is een aanrader; met romeinse ruïnes en een enorme duin die je kunt beklimmen is dit een van de meest bijzondere stranden van Spanje. De Costa de la Luz heeft opvallend weinig bebouwing aan zee en dat is een heerlijke afwisseling met de volgepakte stranden zoals we ze van Spanje kennen. Bezoek kleine dorpen als Vejer de la Frontera en maak lange strandwandelingen langs rustige baaien.

Lees ook:  Waarom je Quedlinburg moet bezoeken met kerst

Historisch Ronda

Gelegen in het binnenland van de provincie Málaga ligt de historische parel Ronda. Een must visit vanwege de bijzondere ligging op de rand van een kloof. Je kunt je hier vergapen aan het historische centrum met de bijzondere brug, maar maak ook zeker een wandeling buiten het stadscentrum: de grillige kliffen en uitgestrekte valleien lenen zich hier perfect voor!

rondreis Andalusië

De spectaculair gelegen stad Ronda © Sergio Rota / Unsplash

Caminito del Rey

Over wandelingen gesproken: een van de grootste trekpleisters in Andalusië is de Caminito del Rey. Dit ‘koningspad’ telt slechts 7 kilometer maar is een van de meest beroemde wandelroutes ter wereld. De route verbindt het Guadalhorce Reservoir met de El Chorro Dam. Reserveer van tevoren online een ticket, want er mag maar beperkt aantal wandelaars tegelijk het pad op!

Sierra Nevada

Wintersporten in Zuid-Spanje? Kan zeker! Daarvoor moet je in de wintermaanden naar de Sierra Nevada. Maar ook in de zomer is deze bergketen spectaculair. De Sierra Nevada telt 16 bergtoppen die stuk voor stuk boven de 3000 meter uittorenen. Het is dan ook niet voor iedereen geschikt om te betreden maar echte bergwandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Tip: neem het mooie Granada als uitvalsbasis voor een bezoek aan dit gebied.

Het Alhambra in Granada

Als je in Granada bent kan je niet om het wereldberoemde Alhambra heen. Dit eeuwenoude paleis is prachtig gelegen op een plateau en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Niet voor niets, want je bewonderd hier een knap staaltje architectuur. Hallen vol met Mudéjar kunst, weelderige paleistuinen en sprookjesachtige verlichting in de avonduren houden je hier minimaal een halve dag bezig. Reserveer online een kaartje als je zeker wilt zijn dat je deze populaire plek binnen kan komen.

Lees ook:  Dit moet je gezien hebben in Canada

rondreis Andalusië

De populairste bezienswaardigheid van Spanje: het Alhambra in Granada © Dimitri B / Unsplash

Meer tips voor een rondreis Andalusië

Zoals gezegd is Andalusië een enorm omvangrijke regio. Tijdens een rondreis Andalusië kan je je dan ook het beste beperken tot een specifiek gebied. Als je start en eindigt in Sevilla is de route naar Granada, Ronda en via de Costa de la Luz terug naar Sevilla een echt aanrader. Neem er als je kan zeker 10 dagen de tijd voor zodat je niet alleen de steden en highlights ziet, maar ook kunt stoppen in de kleine dorpen onderweg en ook nog kunt genieten van heerlijke tapas en een glas lokale sherry en wijn in de vele bodega’s. Ook gelegen op deze route zijn de steden Jerez en Cádiz, het ruige natuurgebied bij Antequera én Gribraltar: een dagje in dit Brits overzees gebied is een bijzondere afwisseling met het traditionele Spaanse Andalusië!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down