In deze boekwinkel in Parijs kun je overnachten

1619 VIEWS
In deze boekwinkel in Parijs kun je overnachten

Mocht je op stedentrip naar Parijs gaan, dan is het wellicht een leuk idee om te overnachten in een boekwinkel. Te midden van de historische wijk Le Marais heeft hotelketen Paris Boutik een hotelkamer opgericht genaamd La Libraire. Hier slaap je tussen 4.500 boeken. Een ware droom voor de boekwurmen onder ons. Daarnaast is het heel centraal gelegen. Zo ben je binnen een mum van tijd bij het Picasso Museum.

Boutique Hôtel

Paris Boutik heeft in 2016 een nieuw hotelconcept in het leven geroepen. Zij creëren comfortabele hotelkamers in het decor van een echte Parijse winkel. De kamers zijn dus verspreid over de stad en bevinden zich op gunstige locaties. Eén van hun hotelkamers is La Libraire. Het was ooit een echte boekwinkel. Helaas verdwijnen de boekwinkels steeds meer uit het straatbeeld, maar op deze manier heeft Paris Boutiek de winkel een nieuw leven gegeven zodat mensen er van kunnen blijven genieten.

La Libraire 

De hotelkamer is 45 vierkante meter en biedt ruimte voor twee tot vier personen. Het is een onafhankelijke ruimte, dus het gaat er allemaal net even iets anders aan toe dan in een echt hotel. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van roomservice, maar het leuke hiervan is dat je kunt kiezen uit de omliggende aangesloten restaurants. Zij komen je dan je maaltijd brengen. Eet je liever buiten de deur, dan biedt Paris Boutik je een lijst aan van de beste restaurants in de omgeving. Verder is er in de kamer een koelkast te vinden en een magnetron om een maaltijd in op te warmen.

Lees ook:  Als je in deze b&b overnacht word je ook de tijdelijke eigenaar van de boekwinkel eronder

La Libraire is gelegen tegenover de oudste markt van Parijs: Enfants Rouges. Het is 9 minuten lopen naar het Picasso Museum en de Rue des Francs Bourgeois en met een kwartiertje ben je op een van de mooiste pleinen ter wereld: Place des Vosges. Je kunt er ook voor kiezen om Parijs op een andere manier te ontdekken. In de hotelkamer vind je namelijk meerdere exemplaren van het boek Don’t be a tourist in Paris.

In de kamer heerst een authentieke, romantische sfeer. De houten balken aan het plafond, boekenkasten vol met de mooiste verhalen en de knusse bank maken dat je eigenlijk je kamer niet uit wilt. Ook in de badkamer hoef je je niet te vervelen, daar deze ruimte ook van een gevulde boekenkast is voorzien.

Rust 

In deze hotelkamer vind je rust. Het boeken van de kamer is hier mogelijk. Naast de boekwinkel is het ook mogelijk om te slapen in een kruidenierswinkel: l’Epicerie. Deze romantische kamer vind je in Gare de Lyon. Boeken kan hier!

De entree

boekwinkel 3

De slaapkamer

boekwinkel 2

boekwinkel 8

Woonkamer en keuken

boekwinkel 1

boekwinkel 7

boekwinkel 6

De badkamer

boekwinkel 4

boekwinkel 5

Wil je graag slapen tussen de boeken, dan is dat ook mogelijk in hotel The Literary Man in Obidos, Portugal. Hier hebben zij meer dan 50.000 boeken. Je slaapt, eet en baddert er tussen vintage klassiekers en hedendaagse bestsellers. 

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos