Slapen in een Finse Kota aan de oever van de Maas

2280 VIEWS
Slapen in een Finse Kota aan de oever van de Maas

Romantisch overnachten in het uitgestrekte rivierengebied, met slingerende dijkjes en prachtige vergezichten? Dat kan bij bed & breakfast Aan de Sluis. Hier kun je eindeloos kijken naar voorbijvarende schepen – heerlijk rustgevend!

Overnachten in een knusse Finse Kota

Als je kiest voor een of meer overnachtingen bij B&B Aan de Sluis, dan verblijf je in een Finse Kota, direct gelegen aan de Maas en de Wilhelminasluis. Een Finse Kota is een blokhut van Fins grenenhout en goed geïsoleerd. Na een stevige wandeling of fietstocht is het ook in de winter heerlijk thuiskomen in dit verwarmde en knusse huisje.

Bij mooi weer is het goed toeven in de tuin en boomgaard van 200m2. Hier kan je dan vanuit je tuinstoel genieten van voorbijkomende schepen. Ook leuk: vanaf half december is de Kota in kerstsferen gehuld.

Het artikel gaat verder onder de foto’s >

Finse kota

Finse kota

Activiteiten voor de natuurliefhebber

Als je verblijft bij Aan de Sluis dan word je omringd door de ontluikende natuur. De brede rivieren en groene velden nodigen uit tot een fiets- of wandeltocht. Ook ligt de B&B op het eindpunt van een veel gelopen route van het  Pelgrimspad, Hardinxveld-Giessendam naar Giessen.

Het Munnikenland leent zich ook goed voor een stevige wandeling. Dit is een prachtig natuurgebied aan de Waal. Hier vind je onder meer Rode Geuzen (runderen), Konikpaarden en heel veel vogels.

Lees ook:  Erfgoedlogies d’Ouffenhoff | Historische vakantieweelde uit de 17e eeuw

Finse kota

De natuur is het hele jaar door prachtig

Elk seizoen heeft zijn charme. De herfst die schuimkoppen op de rivier tovert, de winter die het landschap hult in een witte deken en het voorjaar waarin alles weer in geuren en kleuren tot leven komt. Maak bijvoorbeeld een overtocht met één van de vele pontjes in de vestingdriehoek. De Waal en de Merwede geven ieder seizoen weer een andere ervaring.

Bezoek het 650 jaar oude slot Loevestein, of maak een rondvaart op de Brabantse Biesbosch. Wil je een mooie fietstocht maken? Dan is het aan te raden om de omgeving van het Land van Heusden, Altena en Bommelerwaard te ontdekken.

Het artikel gaat verder onder de foto’s >Finse kota

Hier vind je meer informatie.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk