Robijn: krachten en eigenschappen

30 april 2023
473
Robijn

Robijn, ook wel bekend als de "koning van edelstenen," is een edelsteen met een rijke geschiedenis en betekenis. Een edelsteen die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en betekenis. Het is niet alleen een populaire edelsteen voor sieraden, maar wordt ook al lang beschouwd als een krachtige beschermer met verschillende eigenschappen. In deze blog zullen we wat dieper ingaan op deze verschillende krachten en eigenschappen.

Robijn werking

Robijn is een veelzijdige edelsteen met een breed scala aan krachten en eigenschappen die gebruikt kunnen worden om ons te helpen op onze spirituele reis.

Bescherming
Een van de meest bekende en krachtige eigenschappen van deze edelsteen is bescherming. Het kan ons beschermen tegen negatieve emoties/situaties en ons helpen onze eigen weg te vinden. Door het dragen van sieraden met robijn, het plaatsen van stenen in huis of het gebruiken tijdens meditatie kunnen we gebruik maken van deze krachtige beschermende eigenschappen.

Liefde
Een andere belangrijke kracht van robijn is de steen van de liefde. Het kan helpen om romantische relaties te versterken en ons vertrouwen te geven in de liefde. Het kan ook helpen om ons te helpen bij het vergroten van zelfliefde en het helen van emotionele wonden. Door deze eigenschap te gebruiken, kan robijn ons helpen meer liefde en positieve energie in ons leven te brengen.

Overvloed
Ook wordt deze edelsteen geassocieerd met overvloed en welvaart. Het kan ons helpen bij het aantrekken van rijkdom en succes en ons helpen bij het manifesteren van onze dromen en doelen. Door deze eigenschap te benutten, kan deze edelsteen ons helpen meer financiële stabiliteit en overvloed in ons leven te creëren.

Robijn

Vergroten van energie met Robijn

Naast deze krachten kan robijn ook helpen bij het vergroten van onze energie en vitaliteit. Het kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en uitputting en ons helpen bij het vergroten van onze motivatie en focus. Door deze eigenschappen te gebruiken, kan deze edelsteen ons helpen om meer productief te zijn en onze doelen te bereiken.

Lees ook:  Krijg rust en stabiliteit door seleniet

Helen met Robijn

Robijn kan heel goed worden gebruikt voor heling. Het kan helpen bij het versterken van ons immuunsysteem en het bevorderen van de bloedsomloop. Verder kan de steen helpen bij het helen van emotionele wonden en het verminderen van stress en angst.

Robijn

Hoe ziet de Robijn eruit?

Robijn is een edelsteen die er kenmerkend uitziet. De meest voorkomende kleur is rood, variërend van roze-rood tot diep rood. Er zijn echter ook andere kleuren beschikbaar, zoals oranje, geel, paars en groen. Met een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, is het een van de hardste edelstenen ter wereld. Het heeft een glasachtige tot harsachtige glans wanneer het gepolijst is en kan variëren in transparantie van doorschijnend tot doorschijnend tot ondoorzichtig.

De kristalstructuur van robijn
De kristalstructuur van robijn is trigonaal en het heeft een prismatische vorm met een afgeplatte piramideachtige top. Dit betekent dat de atomen waaruit de steen bestaat een bepaalde regelmatige vorm hebben die eruitziet als een driehoek. In zeldzame gevallen kunnen ze ook voorkomen als bollen of korrels.

Rozenkwarts
Een andere edelsteen die je goed kan gebruiken voor liefde en emotie (net als robijn) is Rozenkwarts. Klik hier voor meer informatie over dé steen der liefde.

Robijn als geboortesteen

geboortestenen

Mensen die geboren zijn in de maand juli, jullie hebben geluk! Samen met de carneool is de robijn jullie geboortesteen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.

Ontdekken van jouw geboortesteen
Ben jij niet geboren in juli en wil je wel jouw geboortesteen weten? Neem dan eens een kijkje in de tabel hieronder!

Lees ook:  Kunstenaar transformeert grijze stenen in kleurrijke mandala's
MaandGeboortestenen
JanuariGranaat
FebruariAmethist
MaartAquamarijn, bloedsteen
AprilDiamant, witte topaas, kristal en zwarte diamant
MeiSmaragd, tsavoriet en chrysopraas
JuniParel, maansteen en alexandriet
JuliRobijn en carneool
AugustusPeridoot, sardonyx en spinel
SeptemberSaffier en lapis lazuli
OktoberOpaal en toermalijn
NovemberCitrien, topaas en gele topaas
DecemberBlauwe topaas, tanzaniet, turkoois, lapis lazuli en blauwe zirkoon

Hoe te gebruiken

Door de helende eigenschappen van deze steen te benutten, kan robijn ons helpen om een ​​betere gezondheid en emotioneel welzijn te bereiken.

Robijn kan op verschillende (eerder benoemde) manieren gebruikt worden om te profiteren van zijn krachten en eigenschappen. Namelijk door het dragen van sieraden, gebruik tijdens meditatie, plaatsing in huis of gebruik in therapeutische sessies zoals Reiki en acupunctuur. Vooral als de robijn jouw geboortesteen is, is het dragen van dit kristal een gamechanger in het dagelijks leven.

Of je nu op zoek bent naar meer liefde, bescherming of welvaart… Deze edelsteen kan een waardevolle vriend zijn op je spirituele reis.Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings