Een roadtrip door New South Wales

22 september 2020
295

Australië is perfect voor uitgebreide road trips. De keuze van de routes is zo groot dat het moeilijk is om je aan één route te binden. Er zijn simpelweg zoveel wegen en locaties om uit te kiezen. Toch hebben wij een poging gedaan en een aantal van de locaties die je absoluut niet mag missen tijdens je road trip door New South Wales voor je op een rij gezet!

Dingen om te weten over New South Wales

New South Wales in Australië ligt in het zuidoosten van het continent en wordt omringd door Victoria, Zuid-Australië en Queensland. De staat met de hoofdstad Sydney is al lang een van de meest populaire plaatsen in het land.

Toeristen maken van de gelegenheid gebruik om de vele bezienswaardigheden van Sydney te ontdekken voordat ze de natuur in gaan met een auto of camper. De stad is het perfecte vertrekpunt voor allerlei soorten road trips en is gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende delen in de wereld. In de meeste gevallen gaat de reis wel via een tussenstop onderweg.

Eenmaal aangekomen mag een ontdekkingstocht door de stad zeker niet ontbreken, ondanks dat je hier misschien maar kort de tijd voor hebt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de opera, geniet van de zon op Bondi Beach of rijdt naar Manly in de middag om te kijken naar de zonsondergang onder het genot van een drankje.

Het is een aanrader om een aantal dagen in Sydney te verblijven voordat je begint aan de road trip. Hiermee krijg je even de tijd om te wennen aan de nieuwe tijdzone en om te genieten van de bijzondere flair van de stad. Vervolgens kan je vol energie begin aan een van de meeste bijzondere road trips ter wereld!

Lees ook:  De kleinste miniatuurschilderingen van Istanbul

Van Sydney naar Melbourne

Zoals gezegd zijn er haast een oneindig aantal mogelijkheden als het aankomt op het maken van een road trip door New South Wales. In dit artikel bespreken we twee populaire routes en een daarvan loopt langs de zuidkust van Sydney naar Melbourne in Victoria. Hier word je beloond met een prachtig uitzicht op zee langs de kust van New South Wales en heb je de mogelijkheid om dicht bij het water te kamperen en de omgeving in kajaks verkennen.

Na het zien van alle hoogtepunten van Sydney op uitgebreide sightseeing tours, is een bezoek aan het Royal National Park en Wattamolla Beach een echte aanrader te noemen. Vanaf dit kleine zandstrand kan je prachtige wandelingen maken langs de ruige kustlijn.

Draai vervolgens de Lawrence Hargrave Drive weer op om een van de mooiste bruggen in New South Wales over te steken tussen Coalcliff en Scarborough. De Sea Cliff Bridge slingert zich langs de kust naar de kliffen en is de perfecte plek voor een kleine fotostop. Je kijkt hier werkelijk je ogen uit vanwege het prachtige landschap.

De beste optie is om in, of in de buurt van, Wollongong City te overnachten, zodat je 's ochtends vroeg kunt vertrekken voor het volgende grote hoogtepunt op deze route. In het Budderoo Nationaal Park heb je de mogelijkheid om te wandelen door het weelderige groene regenwoud, watervallen passeren en kennis te maken met de flora en fauna van dit nationale park. Er zijn bovendien verschillende picknickplaatsen om gebruik van te maken.

Lees ook:  Australische bijen maken een raat zoals je nog niet eerder zag

Onderweg kom je nog enorm veel bijzondere plekken tegen, maar als je deze route door New South Wales wilt afsluiten met een inzicht in de inheemse cultuur van de Ngaran Ngaran, dan is een verblijf in Narooma een echte aanrader. Tweedaagse rondleidingen van de Ngaran Ngaran Culture Awareness Organisation geven je een kijkje in de authentieke cultuur en tradities, laten je een dagtocht door de natuur maken en leren je de Aboriginals en hun leven in de regio beter kennen.

Na deze bijzondere ervaringen gaat de reis verder naar Melbourne – waar ook talrijke nationale parken en grote stranden op je staan te wachten.

Van Sydney naar Brisbane

De volgende route in ons artikel brengt je van de luchthaven in Sydney - waar je direct een huurauto kunt regelen - bijna 60 kilometer naar het noorden. Daar ligt het eerste natuurlijke hoogtepunt, Ku-ring-gai Chase National Park, al op je te wachten.

Het op één na oudste nationale park van het land biedt u een geweldige mix van schitterende uitzichten en een indrukwekkende blik in de Aboriginal cultuur. Maak bijvoorbeeld een ruim 4 kilometer lange wandeling langs de Aboriginal Heritage Walk en kom meer te weten komen over de historische vondsten van het gebied.

Na deze excursie is het tijd om door te rijden naar de omgeving van Gosford. Hier vind je enkele Airbnbs, campings en hotels in verschillende prijsklassen - veel daarvan bevinden zich direct aan het water. Neem een kijkje in deze luxe strandbungalows, die perfect zijn voor een paar dagen ontspanning aan het water.

Lees ook:  Bijzondere vrouwen geportretteerd in mozaïek

De volgende dag loopt de route verder richting het noorden. Port Stephens heeft hier een van de grootste natuurlijke havens van het land. De stad staat daarnaast bekend als de dolfijnhoofdstad van Australië, dus de kans is groot dat je deze bijzondere zoogdieren in het wild zult tegenkomen.

Maar het houdt zeker niet op bij alleen het spotten van dolfijnen. Als je namelijk altijd al koala's in het wild hebt willen zien, ben je in het Tilligerry Habitat aan het juiste adres. Daar kan je over houten paden door de natuur lopen en de boomtoppen van de eucalyptusbomen in de gaten houden om de schattige grijze te kunnen spotten.

Tussen Port Stephens en Byron Bay (het volgende hoogtepunt op de route) liggen nog verschillende andere bijzondere en schitterende locaties om te bezoeken, welke je dankzij de aard van deze route geheel zelf kunt uitkiezen. Na één of twee dagen in Byron Bay brengt je voorlaatste etappe je naar Tweed. Hier kan je snorkelen met schildpadden, wandelen in het uitgestrekte landschap en ontspannen op het strand.

De laatste etappe van deze road trip bestaat uit de tocht langs de Gold Coast naar Brisbane, waar je – hoe kan het ook anders – een groot aantal bezienswaardigheden zult tegenkomen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings