Roadtrip met de caravan

28 maart 2022
350
Caravanverzekering vergelijken

De zomer zit er weer aan te komen en dat betekent dat we weer eens op vakantie kunnen gaan! Soms is het wel vervelend om te reizen met een vliegtuig, het neemt namelijk best veel nadelen met zich mee. Je hebt last van weinig beenruimte, misschien wel vertragingen, huilende baby’s en als je vliegangst hebt is het al helemaal geen prettig vervoer. Je zou natuurlijk ook met de auto bij je bestemming kunnen komen, maar dan zit je voor een lange tijd in een kleine ruimte rond te rijden. Al dit doe je dan uiteindelijk voor in een hotel te overnachten tijdens je vakantie, terwijl het toch veel leuker is om in je eigen huisje op wielen te verblijven? Heb je ooit al eens nagedacht over reizen met een caravan? Het is een unieke ervaring om nooit te vergeten! Lees meer over het maken van een roadtrip met de caravan en tips over het reizen.

Caravanverzekering vergelijken

De voordelen van het reizen met een caravan

Er zijn vele voordelen aan het reizen met een caravan, zoals dat een caravan goedkoper is dan een camper, en je er geen wegenbelasting voor hoeft te betalen. Het is dus veel goedkoper dan het boeken van een hotel, aangezien je hier per nacht betaald en je bij jouw eigen caravan zelf bepaald hoeveel kosten je maakt. Het is natuurlijk wel in het begin een flinke investering, maar dit is maar eenmalig en daarna kun je maximaal genieten! Je kunt het zelf zo gezellig maken als dat jij wilt, decoreer het met plantjes en leuke schilederijtjes en het is net zoals thuis. Misschien wel de allerbeste reden van het op vakantie gaan met een caravan is dat je zelf kunt bepalen wanneer en hoe laat je vertrekt. Je hoeft geen rekening te houden met jouw vlucht die elk moment vertrekt of de nadelen van de douane.

Lees ook:  Hier schijnt deze zomer dag en nacht de zon

 

Op roadtrip gaan

Een roadtrip met de caravan maken is perfect voor wanneer je meerdere plekken wilt verkennen in één vakantie. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en wederom kun je alles afstellen op je eigen behoeftes. Bij een roadtrip is planning wel heel belangrijk. Je kunt natuurlijk ook niks plannen en gewoon de weg op gaan, alleen dan heb je wel kans dat je meer kosten krijgt doordat je waarschijnlijk meer kilometers maakt omdat je gewoon ergens rond rijdt. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren plant waar je heen gaat, het uitstippelen van een route is het beste om te doen. Ook bekijk je of je een route hebt die bijvoorbeeld genoeg tankstations langs de weg heeft, mocht de tank op zijn. Bekijk de route vaak genoeg voordat je vertrekt, zodat je geen verrassingen tegen komt. Schat ook een beetje in hoe lang je wilt gaan, je kunt op het einde nog altijd zeggen of je langer wilt reizen, maar zo kan je een inschatting maken met het meenemen van eten, drinken en andere benodigdheden. Check een week van tevoren nog even of je alles wat nodig is in de caravan ligt, of alles wel stevig vast zit, bandenspanning goed is en ga zo maar door.

Caravanverzekering vergelijken

Reistips

Wij hebben nog 3 tips voor jou over het maken van een roadtrip met de caravan!

Tip 1: Reis licht. Met een zware caravan reizen is absoluut niet aan te raden! Als je veel te veel mee neemt dat nodig is, zal er meer gewicht op de banden staan en die kunnen vervolgens veel sneller slijten. Mocht je nou niet weten wat het ideale gewicht is voor de caravan, check dan even het instructieboekje van de caravan, zo loop je geen risico’s.

Lees ook:  Buitenland-vakantie in eigen land: ontdek Zuid-Limburg

 

Tip 2: Neem een EHBO-set mee. Omdat je nu afhankelijk bent van alles wat er zich in de caravan bevindt, is het belangrijk dat je een EHBO-set meeneemt voor als er iemand gewond raakt. Als je in een hotel overnacht kun je makkelijk even naar de receptie lopen als het nodig is, maar in de caravan moet je er op voorbereidt zijn dat er iets mis kan gaan en het dus zelf moet oplossen.

 

Tip 3: Laat je caravan verzekeren. Het is heel belangrijk dat je jouw caravan laat verzekeren mocht er iets mis gaan. Als er bijvoorbeeld een flinke storm is en er valt een boom op, zit jij met de gebakken peren. Bekijk goed wat voor een verzekering je neemt, het beste doe je even de caravanverzekering vergelijken met andere, zo weet je welke aanbieder het beste bij jouw situatie past.

 

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht over het reizen met een caravan en kun je jouw eigen reis gaan plannen met de bovenstaande informatie!

Caravanverzekering vergelijken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings