Ria | Fijne dag, mensen!

7 december 2014
158

Gisteren ging ik met de bus. Ik stond ruim op tijd bij de halte en terwijl bij die halte maar één stopt, kwamen er wel heel wat bussen langs, allemaal op weg naar de garage. Die bus zie je dan in de verte om de rotonde heen rijden en elke keer denk je dat het jouw bus is. Maar als-ie dichterbij komt, zeg maar bijna bij de halte is, lees je 999 GEEN DIENST. Er had net zo goed kunnen staan HAHA GEFOPT, want je voelt je dan behoorlijk genept.
[quote text_size="medium"]
"Vanmiddag zag ik een bus rijden waar op stond Sorry, de bus is vol. Nou, ik weet niet of je daar nou blij van wordt"
[/quote]
Bij één bus werd het leed iets verzacht, er stond op: Sorry, geen dienst. Kijk, dat komt al iets vriendelijker over. Tenslotte sta jij daar in de regen en kou op een bus te wachten en elke keer mag je weer niet mee, dat is toch wel pijnlijk. Maar vanmiddag zag ik een bus rijden waar op stond Sorry, de bus is vol. Nou, ik weet niet of je daar nou blij van wordt, hij rijdt toch gewoon door. Dan zie ik liever Volgende bus over 3 minuten, daar heb je tenminste wat aan.
[quote text_size="medium"]
"Kan de buschauffeur of -chauffeuse ook zelf iets schrijven? Dat lijkt me leuk, in plaats van BUITEN DIENST staat er dan Fijne dag, mensen!"
[/quote]
Wie verzint dat nou, vroeg ik mij af, die boodschappen? Zijn het standaardboodschappen die ergens op het hoofdkantoor door een secretaresse zijn verzonnen, of kan de buschauffeur of -chauffeuse ook zelf iets schrijven? Dat lijkt me leuk, in plaats van BUITEN DIENST staat er dan Fijne dag, mensen! of Wat een weertje hè? Ajax is de beste, olee olee! Ga voor goud, Sven! Of iets romantisch, een dichtregel of Vannacht geboren: Fabienne, 3752 gram. In plaats van de standaard gele letters, zijn de letters dan neonroze, zodat je uit de verte al ziet dat het niet de 56 is maar een bus die naar de garage gaat. Dan kun je er zelf bij verzinnen dat de chauffeur daar beschuit met muisjes gaat uitdelen omdat hij een kleindochter heeft gekregen of bij de garage even een stoeltje mee naar buiten neemt zodat hij in de zon een boterhammetje kan eten.
Dat wacht toch een stuk gezelliger, in de regen en kou daar op die bushalte.
[hr]
Tekstschrijfster en boekenmaakster Ria de Jong is geen opvallende persoonlijkheid - nomen est omen - maar mensen die haar beter kennen weten dat ze van binnen borrelt van de ideeën. Met een onderzoekende blik en een flinke dosis humor aanschouwt zij de wereld. Haar filosofie: 'kies voor waar je achter staat, maar durf ook van gedachten te veranderen'. Op Paradijsvogels Magazine onderhoudt zij u over de - grote en kleine - dingen waar zij zich in haar veelzijdige leven over verwondert. 
Bron beeld: tweakers.net

Lees ook:  Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings