Ria | Fijne dag, mensen!

670 VIEWS
Ria | Fijne dag, mensen!

Gisteren ging ik met de bus. Ik stond ruim op tijd bij de halte en terwijl bij die halte maar één stopt, kwamen er wel heel wat bussen langs, allemaal op weg naar de garage. Die bus zie je dan in de verte om de rotonde heen rijden en elke keer denk je dat het jouw bus is. Maar als-ie dichterbij komt, zeg maar bijna bij de halte is, lees je 999 GEEN DIENST. Er had net zo goed kunnen staan HAHA GEFOPT, want je voelt je dan behoorlijk genept.

“Vanmiddag zag ik een bus rijden waar op stond Sorry, de bus is vol. Nou, ik weet niet of je daar nou blij van wordt”

Bij één bus werd het leed iets verzacht, er stond op: Sorry, geen dienst. Kijk, dat komt al iets vriendelijker over. Tenslotte sta jij daar in de regen en kou op een bus te wachten en elke keer mag je weer niet mee, dat is toch wel pijnlijk. Maar vanmiddag zag ik een bus rijden waar op stond Sorry, de bus is vol. Nou, ik weet niet of je daar nou blij van wordt, hij rijdt toch gewoon door. Dan zie ik liever Volgende bus over 3 minuten, daar heb je tenminste wat aan.

“Kan de buschauffeur of -chauffeuse ook zelf iets schrijven? Dat lijkt me leuk, in plaats van BUITEN DIENST staat er dan Fijne dag, mensen!”

Wie verzint dat nou, vroeg ik mij af, die boodschappen? Zijn het standaardboodschappen die ergens op het hoofdkantoor door een secretaresse zijn verzonnen, of kan de buschauffeur of -chauffeuse ook zelf iets schrijven? Dat lijkt me leuk, in plaats van BUITEN DIENST staat er dan Fijne dag, mensen! of Wat een weertje hè? Ajax is de beste, olee olee! Ga voor goud, Sven! Of iets romantisch, een dichtregel of Vannacht geboren: Fabienne, 3752 gram. In plaats van de standaard gele letters, zijn de letters dan neonroze, zodat je uit de verte al ziet dat het niet de 56 is maar een bus die naar de garage gaat. Dan kun je er zelf bij verzinnen dat de chauffeur daar beschuit met muisjes gaat uitdelen omdat hij een kleindochter heeft gekregen of bij de garage even een stoeltje mee naar buiten neemt zodat hij in de zon een boterhammetje kan eten.

Lees ook:  Uit het leven gegrepen | De draagdoek

Dat wacht toch een stuk gezelliger, in de regen en kou daar op die bushalte.


Tekstschrijfster en boekenmaakster Ria de Jong is geen opvallende persoonlijkheid – nomen est omen – maar mensen die haar beter kennen weten dat ze van binnen borrelt van de ideeën. Met een onderzoekende blik en een flinke dosis humor aanschouwt zij de wereld. Haar filosofie: ‘kies voor waar je achter staat, maar durf ook van gedachten te veranderen’. Op Paradijsvogels Magazine onderhoudt zij u over de – grote en kleine – dingen waar zij zich in haar veelzijdige leven over verwondert. 

Bron beeld: tweakers.net

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep