De reusachtige vogels verkondigen een belangrijke boodschap

26 augustus 2016
276

Het zijn misschien kleine vogels, maar dat betekent niet dat ze niet van groot belang zijn. Dat is wat de Nederlandse kunstenaar Collin van des Sluijs zich bedacht toen hij de muur van dit pand in Chicago mocht beschilderen. Hij besloot de rollen om te draaien en vogels zo groot af te beelden dat de nu kleine mens ze wel moest opmerken. De afgebeelde vogels - de Roodkopspecht en de Geelkoptroepiaal – worden namelijk met uitsterven bedreigd doordat hun leefgebied door de verstedelijking in de jaren enorm afgenomen is. Met zijn project “From Doom to Boom” probeert hij aandacht te vragen voor dit probleem.

Chicago

collin van der sluijs (3)

collin van der sluijs (4)

collin van der sluijs (9)

collin van der sluijs (10)

Berlijn

collin van der sluijs (11)

collin van der sluijs (8)

collin van der sluijs (7)

[hr]

Lees ook:

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down