Ultiem relaxen in een Portugese boerderij in de Alentejo

1 oktober 2018
176

Als alles in jou schreeuwt om rust, warmte, schoonheid en ongerepte natuur... ga dan naar de Alentejo. Deze dunbevolkte, relatief onbekende regio in het zuiden van Portugel is dé gedroomde plek als je naar een social detox verlangt, rust zoekt of de culinaire ziel van Portugal wilt ervaren. Hoewel de Alentejo dichtbij bruisend Lissabon ligt, is deze regio relatief onbekend, ondanks alle schilderachtige, witte dorpjes, die zò uit de film Mamma Mia lijken te komen. Velden vol wijnranken, kurkeiken, olijfbomen en eucalyptus golven je tegemoet, om over de idyllische lagunes nog maar te zwijgen. Ga! En kies als uitvalsbasis in deze zwoele oase Casa Rural O Nosso Mundo.

 

Verbouwde Portugese boerderij

Deze voormalige Portugese boerderij wordt door het Nederlandse koppel Marcel en Angelique sinds 2014 uitgebaat en ligt vlakbij het stuwmeer ‘Barragem de Fonte Cerne’. Net buiten het lieflijke dorpje Foros do Locário en op slechts 40 minuten van de prachtige badplaats Vila Nova de Milfontes. Inmiddels is de boerderij omgebouwd tot een heerlijk ruim huis met 2 gastenstudio's met een eigen badkamer. Verder zijn er 3 romantische houten lodges, met ieder prachtig uitzicht en veel privacy. Buiten vind je een ruim (overdekt) terras met ligbedden en stoelen rondom een groot zwembad en een prachtig uitzicht op het schitterende landgoed mét eigen meertje. Op het terras kan ‘s ochtends heerlijk ontbeten worden. O Nosso Mundo is een gedeelte van het jaar geopend als Naturistenpark en een gedeelte open voor geklede gasten.

 

In de buurt

Op een half uurtje afstand van O Nosso Mundoligt het prachtige treinstationnetje Funcheira. Vanuit hier kun je de trein naar Lissabon nemen. De regio de Alentejo herbergt tevens de stadjes Évora, Beja en Monsaraz, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken. Dagelijkse boodschappen doe je in het dorpje Sao Domingos, op slechts 2 minuten met de auto (20 minuten lopen) van O Nosso Mundo in het dorpswinkeltje. Heerlijk Alentejaans brood vind je in de piepkleine bakkerij aan de overkant.

Lees ook:  Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg

 

De culinaire ziel van Portugal

Eten is in de Alentejo een levensinstelling. Sla wat vaker smalle zijstraatjes in en ontdek al snel veel kleine, door familie gerunde eetgelegenheden en gezellige tavernes waar de lokale bevolking graag verblijft. De plaatselijk verbouwde wijnen, kazen en gerookte producten zijn uitstekend. Het gebak een goddelijke zonde. De recepten zijn meestal al jaren in de familie, waardoor je hier eenvoudig maar authentiek eet, met tot in de puntjes geperfectioneerde gerechten.

 

250 nachten per jaar nachtelijke schoonheid

De Alentejo in Porgugal werd vijf jaar geleden door Unesco en de World Tourism Organization uitgeroepen tot eerste 'dark sky reserve' ter wereld. In deze dunbevolkte provincie is er minimale straatverlichting en dus vrijwel geen lichtvervuiling. De onmetelijke sterrenhemel toont zich daardoor gemiddeld zo'n 250 nachten per jaar buitengewoon helder. De mooiste plek om dit natuurfenomeen te aanschouwen is bij het meer van Alqueva.

 

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Vanwege het aangename en milde klimaat beginnen in januari de mimosa en amandel al te bloeien. In het voorjaar zijn er ontzettend veel veldbloemen en in de zomer grote, gele zonnebloemen. Ook zijn er meer dan 80 verschillende vogelsoorten, waaronder veel ooievaars. Langs de kust is een groot dolfijnengebied. Verder zijn er onder meer veel wilde zwijnen, hagedissen en vlinders in de prachtigste kleuren te zien.

Wil je meer informatie over de Casa Rural O Nosso Mundo of wil je direct zelf een verblijf boeken? Neem dan een kijkje op de website.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

Lees ook:  Waarom ik helemáál niet gelukkig word van opruimen

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings