Reizen en werken al Digital Nomad

8 augustus 2020
134

Wat is een Digital Nomad? Digital Nomads bestonden zo’n 10 jaar geleden nog niet. Maar inmiddels is rondreizen en werken tegelijkertijd helemaal hip. Maar, wat betekent dat dan precies Een Digital Nomad zijn? Digital Nomads zijn ondernemers die hun zinnen gezet hebben op het leiden van een soort dubbelleven. Ze gaan niet naar een standaard kantoor of werken vanuit een kantoor in huis. Nee, ze laten hun vaste stekkie achter voor een avontuur in de wijde wereld. Veel Digital Nomads hebben alleen een laptop en een goede wifi verbinding nodig om hun werk te doen en dat kan inmiddels vrijwel overal!

Hoe verdienen Digital Nomads hun geld?

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om onderweg te werken. Werk je in een winkel of fabriek bijvoorbeeld? Dan kun je je werk niet zomaar meenemen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een automonteur of een arts. Veel Digital Nomads werken als schrijvers, marketeers of travel bloggers. Zij schrijven bijvoorbeeld boeken of brochures en beantwoorden vragen zoals Wat is seo? Digital Nomads nemen hun opdrachten mee op reis en kunnen hier vrijwel overal aan werken.

Wat heb je nodig als Digital Nomad?

Omdat een Digital Nomad zoveel rondreist, is het haast van levensbelang om een paar handige tools in huis te hebben. Denk hierbij aan:

  • Een paspoort (Duh!)
  • Een goede laptop of Chromebook
  • Een stevige backpack
  • De mindset van een ondernemer
  • Een goede noise-cancelling hoofdtelefoon
  • Contacten in de branche waarin zij werken

Waar werken Digital Nomads zoal dan?

Er zijn verschillende soorten Digital Nomads. Sommigen reizen iedere week naar een andere plek en verblijven in hotels of b&b’s. Andere Digital Nomads blijven maandenlang op dezelfde plek en zien dat als een tijdelijk thuishonk. Ze huren een kamer of appartement en werken vanuit deze plek. Er zijn ook Digital Nomads die iedere dag in een koffietentje werken of juist in een bar. Populaire Digital Nomad steden zijn op dit moment Lissabon, Canggu, Chian Mai en Berlijn. Totaal verschillende plaatsen maat compleet verschillende kosten, voordelen en nadelen. Zo zie je maar dat iedere Digital Nomad eigen behoeften heeft en juist de plekken op zoek die aan deze behoeften zouden kunnen voldoen.

Lees ook:  Leren loslaten, ook jij kan het!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings