Reizen dicht bij de natuur: waarheen?

17 december 2022
463
natuurgebied

De natuur is om van te genieten. Als je wilt genieten van de mooie natuur, hoef je niet ver van huis te gaan. Er zijn prachtige plekken om te ontdekken in binnen- en buitenland. Als je op reis gaat, heb je een verblijfplek nodig. Om zo dicht mogelijk bij de natuur te staan, kun je het beste verblijven op een camping. Deze bevinden zich meestal midden in de natuur waardoor je dag en nacht kunt genieten van de mooie omgeving. Boek een camping online om verzekerd te zijn van een plekje, maar waarheen? In deze blog nemen we een kijkje naar 5 landen die beschikken over een prachtig natuurgebied.

Nederland: De Hoge Veluwe

Nederland heeft veel mooie natuurgebieden, maar de mooiste van heel het land is toch wel De Hoge Veluwe. Nationaal Park De Hoge Veluwe is gelegen in Gelderland met een grote van wel 5400 hectare. Dit prachtige gebied kent naast de natuur ook culturele elementen. Zo ligt er het Kröller-Müller Museum waar schilderijen en tekeningen van onder andere Vincent van Gogh te vinden zijn. In het park is ook het Jachthuis Sint-Hubertus aanwezig dat een architectonische hoogstand is.

natuurgebied

Om De Hoge Veluwe binnen te komen, dient er een entreebewijs gekocht te worden. Dit kan bij 1 van de 3 kassa’s die aanwezig zijn rondom het natuurgebied. Binnen de hekken van het natuurgebied is het mogelijk een gratis fiets te pakken om zo door de natuur te fietsen. Binnen De Hoge Veluwe komen bezoekers gemakkelijk in aanraking met de dieren die hier leven waardoor je een geweldige ervaring beleefd. De Hoge Veluwe bestaat uit een mix van heide, stuifzand en bos waar doorheen gefietst of gewandeld kan worden.

Lees ook:  Dé wintersport checklist!

België: Domaine de Berizenne

Onze zuidelijke buren beschikken over prachtige natuurgebieden zoals Domaine de Berizenne. Domaine de Berizenne ligt gelegen in de Belgische Ardennen, vlakbij de plaats Spa. Dit prachtige landschap moet je ontdekken door een wandeling te maken langs de Venen van Malchamps of het bos van Spa. Hier zijn 3 verschillende wandelroutes aanwezig die respectievelijk 4, 5 en 9 kilometer lang zijn. Wil je even bijkomen van de wandeling en de natuur van bovenaf bekijken? In het midden van het natuurgebied ligt een uitkijktoren waarmee je uit kunt kijken over heel Domaine de Berizenne.

natuurgebied

In Domaine de Berizenne zijn 2 soorten landschappen aanwezig, namelijk de heidevelen gecombineerd met een prachtig bos in Spa. En veen in combinatie met water bij de Venen van Malchamps. Bij de Venen van Malchamps kun je de plek ontdekken waar het mineraalwater van Spa Reine vandaan komt. De natuur ontdekken in dit prachtige gebied is een absolute aanrader als je in de buurt van de Ardennen op reis gaat.

Duitsland: Sächsische Schweiz

Onze oostelijke buren beschikken over dit prachtige natuurgebied gelegen aan de grens met Tsjechië. Als je houdt van wandelen is dit een gebied waar jij je ogen uit kan kijken. Wees wel voorbereid, want de Sächsische Schweiz heeft zelf voor de ervaren wandelaars uitdagingen. Ga je liever op pad met de fiets? Dan schikt het gebied over een mooie fietsroute genaamd Elbe. Het landschap van de Sächsische Schweiz laat je voelen alsof je aan de andere kant van de wereld bent. Dit heeft alles te maken met de uitgestrekte bossen en steile rotsformaties.

Lees ook:  Spaanse Margriet - Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?
natuurgebied

In de Sächsische Schweiz is het mogelijk om tijdens je wandel of fiets avontuur, prachtige dieren tegen te komen. Zo leven er onder andere everzwijnen, slangen en zalmen. Hoe hoger je komt in de Sächsische Schweiz, hoe mooier het wordt. Je krijgt een prachtig zicht over het park waar je urenlang naar kunt staren. Het hoogste punt dat aanwezig is in de Sächsische Schweiz ligt op 562 meter. Vanuit hier is het uitzicht wonderschoon en zou je het liefst nooit weggaan.

Frankrijk: Parc National des Calanques

Gelegen tussen Marseille en Cassis is Parc National des Calanques te vinden. Dit grote natuurgebied bestaat uit tientallen valleien die uitgesleten zijn door rivieren. Het natuurgebied is kenmerkend door zijn hoge witte kliffen met groene begroeiing, waar azuurblauw zeewater doorheen stroomt. Het is zelfs mogelijk om een duik te nemen in een van deze rivieren.

natuurgebied

De bekendste vallei van Parc National des Calanques is Calanque d’en Vau. Deze vallei is ontzettend hoog waardoor je een indrukwekkende ervaring zult beleven. Calanque d’en Vau staat bekend om zijn prachtige wandelroutes met op de hogere punten, uitzicht op zee. Naast de mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur terwijl je erdoorheen wandelt, kun je hier ook genieten van een dagje strand. Parc National des Calanques bestaat uit meerdere van deze prachtige valleien die ieder zijn eigen unieke gevoel hebben. Als je op reis gaat naar Marseille, is dit een gebied dat je ontdekt moet hebben!

Luxemburg: Mullerthal

Dit mooie natuurgebied, dat ook wel bekend staat als Klein Zwitserland, is een plek waar je geweest moet zijn als je geniet van prachtige natuur. Er zijn 3 beschikbare routes binnen de Mullerthal. De eerste route brengt je langs alle culturele en toeristische attracties in het gebied. Route 2 gaat langs prachtige rotsformaties en route 3 gaat langs de rotsformaties en wonderschone beekdalen. Alle routes zijn met elkaar verbonden waardoor je ook je eigen route kunt maken als je van alles wat wilt zien.

Lees ook:  Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau
natuurgebied

Dit prachtige natuurgebied is precies wat je verwacht als je denkt aan de natuur. De combinatie van bos, water en rotsen zorgt voor een geweldige ervaring die je gezien moet hebben. Door de uitgestippelde routes is het mogelijk de mooiste gebieden van het natuurgebied te zien binnen 1 dag. Een echte aanrader als het aankomt op een natuurgebied dat prima te bezoeken is tijdens een weekendje weg.

Door deze blog hopen wij alle wandel- en natuurliefhebbers voldoende inspiratie gegeven te hebben voor hun volgende avontuur. Zoals je gelezen hebt, hoeft de natuur niet ver weg te zijn, maar kan het je wel laten voelen alsof je in een ver land bent. De natuur blijft een prachtige verschijning waar we dag in, dag uit van moeten genieten. Pas op dat je niet verliefd wordt op de magische bestemming: voordat je het weet blijf je ook nog wonen in het buitenland. Of misschien ben je wel toe aan een nieuw begin...

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down