Deze 7 apps maken reizen makkelijker

329 VIEWS
Deze 7 apps maken reizen makkelijker

Als je op vakantie of op reis gaat is het altijd fijn om een paar handige apps op je telefoon te hebben. Wij hebben hier 7 apps geselecteerd waarmee jij reizen nét een stukje leuker kan maken.

Duolingo – Gratis een taal leren

Deze app maakt talen leren leuk. Daarbij is de app gratis (met advertenties) of je kan kiezen voor een betaalt abonnement. Met tientallen talen kan je voor bijna ieder land een taal leren. Dit gaat spelenderwijs en de app blijft je uitdagen om meer te leren en alles nog beter te onthouden. Het enige nadeel is dat je niet heel veel talen kan leren vanuit het Nederlands, dus je zal als basistaal vaak voor Engels moeten kiezen.

Beschikbaar op iOS en Android

Packpoint – Paklijsten voor het inpakken

Inpakken, een klusje waarbij je niets wilt vergeten. Deze app kan je helpen bij het opstellen van een paklijst zodat je niets meer vergeet voor je reis of citytrip. Je kan aangeven waar je naar toe gaat en hoe lang, op basis hiervan past Packpoint de standaardlijst aan. Uiteraard kan je zelf ook nog items toevoegen.

Beschikbaar op iOS en Android

Booking.com – Hotels boeken

Lees ook:  De 9 meest idyllische plekjes van good old England

Misschien wel de bekendste site voor als je op reis gaat. Goed om te weten dat ze ook een app hebben waar je hotels kan boeken en je huidige boekingen kan inzien. Check vooral ook even de deals sectie waarmee je tegen aantrekkelijke prijzen een overnachting kan boeken.

Beschikbaar op iOS en Android

Uber – Voordelige taxi’s

Uber komt niet altijd positief in het nieuws, maar als je op reis bent en een taxi zoekt kan dit een fantastische app zijn. Je weet waar je aan toe bent qua prijs, dus geen gedoe meer met omrijden en schrikbarend hoge prijzen voor een taxiritje.

Beschikbaar op iOS en Android

Polarsteps – Houd je reis bij

Een reisdagboek bijhouden is altijd leuk, maar ook tijdrovend. Gelukkig maakt Polarsteps dat een stuk eenvoudiger en leuker door automatisch bij te houden waar je allemaal bent geweest. Daarbij kan je foto’s en een stukje tekst toevegen én dit delen met kennissen als je wilt.

Beschikbaar op iOS en Android

Google Maps – De route vinden te voet, met het openbaar vervoer en met de auto

Google Maps heeft bijna iedereen wel op zijn of haar telefoon geïnstalleerd. Maar wat veel mensen niet weten is dat je naast navigeren met de auto of als voetganger ook openbaar vervoer en fietsroutes kan plannen. Vooral de functie om openbaar vervoer te plannen is enorm handig. Het werkt niet overal even goed, maar in veel populaire grote steden kan je jouw route perfect plannen.

Lees ook:  5 mooiste wijnhuizen in Frankrijk

Beschikbaar op iOS en Android

XE Currency – Valuta omrekenen

Het omrekenen van vreemde valuta is altijd lastig om uit je hoofd te doen. Bovendien veranderen koersen constant. Daarom is een app zoals XE currency uitermate handig om op je telefoon te hebben! In enkele seconden weet jij wat jouw rekening kost in euro’s of iedere andere valuta die je maar kan bedenken.

Beschikbaar op iOS en Android

Natuurlijk is naast het installeren van deze handige apps ook verstandig om een hoesje om je telefoon te doen. Een stevig Android of iPhone 11 hoesje kan er voor zorgen dat je telefoon niet zo snel beschadigd. Sommige hoesjes hebben zelfs een extra accu zodat je nog langer met je telefoon kan doen!

Bron foto: Pexels

MEER INSPIRATIE

De leukste airbnb’s op Texel
Een stadswandeling door Den Bosch
Een onvergetelijke reis naar Tbilisi
Een stadswandeling door Deventer