Hoe memoires, illustraties en schilderingen samenkomen in een reisdagboek

2 april 2019
462

Hoe geweldig is het als je- tijdens een mooie reis naar Azië of Zuid-Amerika- ter plekke je eigen fotoalbum kunt creëren of in ieder geval iets wat daar heel dichtbij in de buurt komt en stiekem nog authentieker is: een visueel reisdagboek. Geen Albelli of Hema fabrikaat nadat je allang weer terug bent van vakantie, maar een on the spot handgeschreven reisboekwerkje. Compleet voorzien van illustraties en schilderingen.

De creatieve Jose Naranja doet bijna niets anders dan dat. Al dertien jaar lang pent hij persoonlijke memoires over zijn (wereld)reizen neer in Moleskin notitieboekjes, waar hij ooit verliefd op werd.

Genoeg ruimte voor nostalgische creativiteit

De notitieboekjes ziet hij als handzaam, makkelijk mee te nemen op reis. En toch met genoeg ruimte voor kalligrafiekunst, (kleine) illustraties, aantekeningen, observaties, postzegels en andere aandenken tijdens uiteenlopende (vakantie)trips. In zijn boekjes kom je schetsen van torenhoge wolkenkrabbers in Shanghai en Taipei tot in detail uitgewerkte landkaarten van Amerika tegen. Zelfs bordspellen tekent hij tijdens zijn reizen uit in de boekjes.

Inspirerend om te zien hoe je een persoonlijke, nostalgische draai kunt geven aan het begrip (reis)fotoalbum.

Van reisdagboek tot (notitie)boekbinderij

Naranja raakte zo gepassioneerd door het volschrijven en -tekenen van de notitieboekjes dat hij zelfs een eigen (notitie)boekbinderij is begonnen. Op zijn blog lees je meer over hoe dit boekbinden in zijn werk gaat.

Een notitieboekje dat je zelf hebt gemaakt geeft zoveel meer voldoening. Je kunt het voorzien van oneindig veel passie en liefde. Dat zit bijvoorbeeld in jouw favoriete papier, een mooie kaft en andere persoonlijke details.

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Ik heb het bordspel Stratego herondekt. Ik speelde het als kind en vond het erg leuk, maar vergat het in de loop der jaren. Nu waardeer ik het vanwege de complexiteit en vele details waar je in kunt duiken.

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Dit is een liefdesbrief aan Azië. Aziatische vrouwen zijn zo stijlvol, bedankt dat jullie even model wilden staan!

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Reisdagboek

Lees in dit artikel waarom het bijhouden van een (reis)dagboek heel nuttig kan zijn en waarom dit met name aantrekkelijk is voor veel bekende schrijvers. 

Lees ook:  Deze 7 apps maken reizen makkelijker

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings