Wat is een reiki behandeling, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

17 februari 2023
1133

Stress of onrust, we hebben er allemaal wel eens last van. Dat is ook niet raar, want we leven nou eenmaal in een zeer stressvolle consumptie maatschappij waarin veel van ons wordt verwacht. Hierdoor kan men al snel veel last hebben van stressvolle situaties of onrust voelen in zijn of haar lichaam. Sporten wordt gezien als een van de beste stress oplossende activiteiten, maar als de stress te veel aanwezig is kan zelfs sporten niet helpen om dit te verminderen. In deze gevallen dien je te kijken naar alternatieve geneeswijzen. Een daarvan is een reiki behandeling. In deze blog gaan we je vertellen wat een reiki behandeling is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is een reiki behandeling?

Een reiki behandeling is een natuurlijke alternatieve geneeswijze, die je helpt om van negatieve energie (stress) af te komen en weer rust te vinden in het lichaam. Reiki wordt al eeuwenlang gebruikt en komt van oorsprong uit Japan. De natuurlijke geneeswijze heeft wereldwijde bekendheid gewerft en daardoor heeft deze natuurlijke wijze van genezen zich snel over de wereld verspreid. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er nu wereldwijd veel professionele reiki behandelaars zijn. Die deze eeuwen oude natuurlijke geneeswijze hebben geleerd en zich hierin hebben gespecialiseerd. Overal ter wereld zijn professionals in reiki te vinden, dus ook in Nederland.

Hoe werkt Reiki?

Bij reiki werkt men met handoplegging. Dit betekent dat de specialist zijn of haar handen vlak boven het lichaam houdt en daarmee de energie van de pijn op zich te nemen. Dit zorgt ervoor dat de pijn in het lichaam verzacht wordt of zelfs volledig verdwijnt. Reiki kan worden ingezet bij veel verschillende medische klachten, waaronder hoofdpijn, migraine, rugklachten en eczeem. Ook kan men Reiki preventief inzetten. Dit houdt in dat en reiki behandeling niet een pijn verzacht, maar het lichaam voorbereid op een bepaalde pijn en de manier hoe het lichaam hiermee kan omgaan.

Lees ook:  Wat te doen bij pijnlijke voeten

Hierboven hebben we meer uitleg gegeven over wat er gebeurt tijdens een reiki behandeling, maar nog geen antwoord gegeven op de vraag : “Hoe werkt reiki?”. Om hier antwoord op te geven moeten we iets dieper gaan en meer vertellen over de helende kracht van reiki: de handen. Handen hebben namelijk een helende werking en iedereen heeft dit in zich. Om dit verder toe te lichten gebruiken we het volgende voorbeeld: Stel je voor, je valt op je knie en daardoor heb je nu een wond. Wat is het eerste wat je doet? Juist, ja je legt je hand erop! Na het opleggen van je hand zal je al snel merken dat de pijn geleidelijk minder wordt. Ofwel, je handen zorgen voor een helende werking!

Reiki behandeling in de natuur

Kan iedereen een reiki behandeling uitvoeren?

Iedereen kan een hand op een wond leggen, betekent dit dan ook dat iedereen reiki kan uitvoeren? Het antwoord hierop is nee. Niet iedereen kan zomaar reiki uitvoeren. Om dit op de juiste manier te kunnen doen dien je hiervoor opgeleid te zijn. Je kunt bij veel verschillende instituten of particulieren in Nederland , cursussen of opleidingen volgen waarmee jij een certificering tot reiki behandelaar kunt krijgen. Eerst zal je een beginnerscertificering behalen en op dit niveau behandelingen gaan uitvoeren. Vervolgens kun je voor een ervaren certificering gaan en hiervoor behandelingen gaan uitvoeren. Als laatste heb je de meester/master certificering. Deze certificering toont aan dat jij alles over reiki weet , veel ervaring hebt in het doen van de behandelingen en daardoor gezien wordt als een echte reiki meester. De meester certificering kan worden behaald na het voltooien van de beginners en ervaringsdeskundige cursus.

Lees ook:  Wat is de spirituele betekenis van de kleur groen?

Wat zijn de voordelen van reiki?

Zoals we in het begin van de blog al aangaven kan een reiki behandeling zorgen voor minder stress en onrust in het lichaam. Maar buiten deze voordelen , kan reiki ook gebruikt worden om het zelfhelend vermogen te herstellen of motiveren. Dit zelfhelende vermogen kan ervoor zorgen dat de balans wordt hersteld. Het kan onder andere helpen om over een burn-out heen te komen. Daarnaast kan dit zelfhelende vermogen zorgen voor meer rust en ontspanning in het lichaam.

Buiten de mentale voordelen, kan reiki ook fysieke voordelen hebben. Onder andere rugpijn, buikkrampen of schouderklachten kunnen worden behandeld met reiki. De behandeling zorgt er namelijk voor dat de negatieve energie uit deze pijnpunten wordt gehaald. Hierdoor kan het de fysieke pijn verminderd worden of verdwijnen. De ervaren reiki therapeut zal deze negatieve energie dan van je lichaam nemen en ervoor zorgen dat de pijn of kwelling snel verdwijnt.

Behandelingen op afstand

In deze blog hebben we het gehad over reiki behandelingen en dat deze worden uitgevoerd met weinig afstand van elkaar. Echter kan reiki ook worden uitgevoerd op afstand en daarmee alsnog zorgen voor verbluffende resultaten. De behandelaar zal middels een foto van de persoon de reiki behandeling uitvoeren. Het is belangrijk dat de andere persoon in een rustige en stille omgeving is. Ook is het belangrijk dat de persoon zich goed kan concentreren op de behandeling, waardoor de behandelaar zo goed mogelijk zijn of haar reiki vaardigheden kan uitvoeren. Het is belangrijk dat zowel de behandelaar als de ontvanger volledig vertrouwen in elkaar hebben. Als dit niet het geval is kan de behandeling namelijk niet voor de beoogde resultaten zorgen.

Lees ook:  Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Conclusie

Een behandeling van reiki kan je dus helpen om meer rust en vrede in je lichaam te vinden. Ook kan het je op zowel mentaal als fysiek gebied helpen en veel voordelen opleveren. Kortom, reiki is een zeer waardevolle behandeling die veel voordelen met zich mee brengt.

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down