Deze bijzondere regenboog fotografie fleurt de grauwste omgevingen op

2013 VIEWS
Deze bijzondere regenboog fotografie fleurt de grauwste omgevingen op

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Daniel Mercadante heeft al aardig wat bijzondere foto- en filmprojecten op zijn naam staan. Hij trok er het afgelopen najaar op uit voor zijn meest recente serie: Rainbow Road. Hij was gewend aan de hitte van California en zocht sinds zijn verhuizing naar het landelijke Connecticut naar creatieve manieren om kleur en warmte toe te voegen aan de koele landschappen van zijn nieuwe thuis-staat. 

artikel gaat verder onder de fotoregenboog fotografie 2

Bijzondere maar eenvoudige fototechnieken

Voor Daniel zijn er eindeloos veel manieren om het verstilde beeld te bekijken en ontdekken. In zijn Rainbow Road serie gebruikt hij verrassend eenvoudige maar bijzondere fototechnieken. Hij stelt een lange sluitertijd in op zijn camera en trekt vervolgens hoogstpersoonlijk een sprintje door de natuur met een zelfgemaakte lichtbak vol helder gekleurde gels. Op die manier creëert hij regenbogen  in de meest uiteenlopende landschappen en geeft hij ze een nieuw, haast magisch element.

artikel gaat verder onder de foto’sregenboog fotografie 1

regenboog fotografie 4

Een pure techniek zonder beeldmanipulatie

Daniel laat zijn foto’s voor zich spreken en manipuleert het beeld dan ook niet na de productie. Zelf legt hij uit:

Na zoveel jaren te hebben gefocust op het bewegende beeld had ik er soms moeite mee om verstilde beelden vast te leggen – dus ik vind het geweldig hoe dit project vereist dat de beelden worden geschoten in 15 seconden tot een minuut, zodat er tijd verstrijkt zoals bij een shot voor een van onze korte films

artikel gaat verder onder de foto’s regenboog fotografie 5

regenboog fotografie 6

regenboog fotografie 9

De stad in met regenboog fotografie

Niet alleen de landschappen van Connecticut, ook de steden van Guatamala werden onderdeel van dit bijzondere regenboog project. Daniel en zijn vrouw vroegen lokale kinderen om de fotolocaties uit te zoeken en nodigden ze uit om deel uit te maken van het beeld. Omdat het een relatief eenvoudig fotoproces is hoopt Daniel nog vele landen te kunnen bezoeken en te voorzien van kleur op beeld.

Je kunt Daniel vinden op Instagram en Vimeo, en meer van zijn werk bewonderen op de website The Mercadantes

regenboog fotografie 7

regenboog fotografie 8

Wie ook wel raad weet met bijzondere fototechnieken is kunstenares Bethany de Forest die door middel van kijkdoos-fotografie deze sprookjesachtige landschappen en taferelen in beeld brengt

MEER INSPIRATIE

Tientallen foto’s worden samen één verrassend en fascinerend beeld
Deze kunstenaar manipuleert foto’s en creëert zo bizarre fantasiewerelden
De natuur vindt altijd een manier om op de meest onverwachte plekken te groeien
Parmantige kippen en hanen poseren als echte mannequins