Alles wat je moet weten over pyriet

17 januari 2023
463
pyriet

De edelsteen pyriet is gemaakt door de verbinding van ijzer en zwavel, oftewel ijzersulfide. Dit betekent dat de steen niet erg zeldzaam is. Het is namelijk het meest voorkomende zwavel leverend mineraal. Pyriet staat bekend onder veel namen. Zo wordt het ook wel kattengoud, apachengoud of het goud der dwazen genoemd. Dit komt doordat deze edelsteen uiterlijke kenmerken van goud heeft. Het is messinggeel en het oogt metaalachtig. Typerend voor pyriet zijn hoekige kristallen, meestal in de vorm van een kubus. Naast de kubusvormige kristallen, komt de steen ook voor als fijnkorrelige samenklonteringen.

Waar komt pyriet vandaan en waar werd het voor gebruikt?

Pyriet bestaat al vanaf het begin der tijden. Zo werd het vroeger gebruikt als vuursteen. Door de steen tegen een keisteen of andere pyriet te slaan, kon je vuur maken. Ook kregen doden een steen mee in hun graf, zodat ze in het leven na de dood ook vuur konden maken. In de oudheid werd pyriet gebruikt om sieraden en amuletten van te maken. Ook werd er langzaam gebruik gemaakt van de helend werking van deze edelsteen. Mensen die last hadden van de kou, kregen een pyriet mee die zij bij zich moesten dragen. In de 16e eeuw, toen de eerste vuurwapens werden uitgevonden, werd de steen gebruikt als vuursteentje. Echter is dit niet van lange duur geweest omdat de steen te fragiel is en beter gebruikt kon worden voor andere doeleinden. Tegenwoordig wordt pyriet gebruikt voor zijn krachten en wordt het gebruikt bij het maken van sieraden.

Lees ook:  De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

De werking van pyriet

De edelsteen is een bekrachtigend en verstevigend die energie met zich meebrengt. Voor de specifieke werking van pyriet, moeten we het onderverdelen in 4 categorieën:

pyriet

Spiritueel

Pyriet hoort bij het basischakra aarde en helpt bij op de grond blijven staan met beide benen. Hierbij behoort het ook bij het zonnevlechtchakra. Deze chakra helpt bij het ontgiften van de lever en harmoniseert de maag, milt, alvleesklier en darm. Doordat deze edelsteen een sterk aardende steen is, geeft het een sterk inzicht in je eigen drijfveren.

Emotioneel

De emotionele werking van de pyriet is als volgt: het maakt je open, eerlijk en brengt je emoties in evenwicht. Hiernaast zorgt het voor een gevoel van tevredenheid bij de drager en helpt het bij je geestelijke spijsvertering. Het is om die reden een goede edelsteen om te dragen als je veel moet verwerken.

Mentaal

De edelsteen geeft veel zelfkennis en helpt je eerlijk te oordelen over jezelf. Het helpt ook bij acceptatie van je goede en minder goede kanten. De steen helpt mee aan inzicht krijgen in patronen die te maken hebben met ziekte. Het geeft mentale kracht om patronen te doorbreken die ervoor zorgen dat je ziek wordt. Pyriet geeft je zelfvertrouwen, het neemt stress en spanning weg, waardoor je kalm en rustig wordt.

Fysiek

Naast de psychologische bevorderende werkingen van pyriet, bevorderd de edelsteen ook fysieke aspecten. Zo versterkt het je hart, longen en bloedcirculatie. Als je de edelsteen regelmatig draagt, merk je dat je lichaam een stuk vitaler wordt. De edelsteen helpt bij het verminderen van keelklachten, hoesten en ontstekingen. Het pyriet werkt pijnstillend, verhoogt je weerstand en maakt je immuunsysteem krachtiger. Zoals je kunt zien heeft pyriet veel verschillende aspecten waar het een positieve werking op heeft. Het dragen van de steen is nog logischer dan dichtbij Schiphol airport parkeren als je op vakantie gaat.

Lees ook:  De oorsprong van Pegasus: Mythologie der inspiratie

Door dit artikel weet jij precies alle voordelen van de edelsteen pyriet. Het is een eeuwenoude steen die door de tijd heen voor veel verschillende doeleinden is gebruikt. Toch heeft de mensheid ervoor gekozen om de edelsteen te gaan gebruiken voor zijn helende krachten en positieve werkingen op het lichaam. Ga je parkeren bij Rotterdam airport en wil je meer lezen over edelstenen? Dan kan dat hier op Paradijsvogelsmagazine! Lees hier ons artikel over bruine edelstenen of oranje edelstenen.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down