Puur toevallig ontdekte deze kunstenaar op latere leeftijd zijn talent

12 augustus 2016
455

Vier jaar geleden, toen kunstenaar Darren Reid 41 jaar was, werd zijn hond ziek. Elke acht uur moest hij hem insuline injecties geven en hierdoor was hij dus vaak thuis. Reid besloot dat als hij toch thuis zat dat hij dan net zo goed iets leuks kon doen om wat afleiding te hebben. Hij had altijd al eens willen schilderen, dus hij kocht een doek, verf en kwasten en ging aan de slag. 

Hyperrealisme

Reid maakt hyperrealistische schilderingen van landschappen en zee- en stadsgezichten uit Engeland. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen net foto’s en het is bijzonder dat hij na vier jaar al zo gedetailleerd kan schilderen. Hoewel sommige mensen zich afvragen wat het nut is van reallistische schilderingen (je kunt tenslotte ook een foto maken...), is het iets dat hem juist raakt. “Ik voel me aangetrokken tot grimmige plaatsen, werkplaatsen, dorre landschappen en plaatsen waar ik mee opgegroeid ben”, zegt hij. “De meeste schilderingen hebben en betekenis of vertellen en verhaal – soms ligt het voor de hand, maar soms moet je er iets beter voor kijken.”

Professioneel

Reid is inmiddels semi-professioneel aan het schilderen. Al zijn werken zijn verkocht aan privé-collecties. En hoewel het schilderen bij hem heel natuurlijk komt, wil hij blijven oefenen om nog beter te worden en er een fulltime beroep van te maken. Hij zal er in ieder geval nooit meer mee stoppen, hij vertelt: “schilderen is mijn passie geworden, dus zelfs als ik nooit meer een doek verkoop, zal ik er gelukkig van worden.”

Lees ook:  Kamperen bij de boer: buiten slapen, maar wel in een goed bed

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een verborgen talent, soms hebben we alleen wat tijd nodig om dit te ontdekken..

darren reid (1)

darren reid (3)

darren reid (5)

darren reid (6)

darren reid (7)

darren reid (8)

darren reid (9)

darren reid (10)

darren reid (13)

darren reid (15)

darren reid (18)

 

Via: BoredPanda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings