Puur toevallig ontdekte deze kunstenaar op latere leeftijd zijn talent

2776 VIEWS
Puur toevallig ontdekte deze kunstenaar op latere leeftijd zijn talent

Vier jaar geleden, toen kunstenaar Darren Reid 41 jaar was, werd zijn hond ziek. Elke acht uur moest hij hem insuline injecties geven en hierdoor was hij dus vaak thuis. Reid besloot dat als hij toch thuis zat dat hij dan net zo goed iets leuks kon doen om wat afleiding te hebben. Hij had altijd al eens willen schilderen, dus hij kocht een doek, verf en kwasten en ging aan de slag. 

Hyperrealisme

Reid maakt hyperrealistische schilderingen van landschappen en zee- en stadsgezichten uit Engeland. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen net foto’s en het is bijzonder dat hij na vier jaar al zo gedetailleerd kan schilderen. Hoewel sommige mensen zich afvragen wat het nut is van reallistische schilderingen (je kunt tenslotte ook een foto maken…), is het iets dat hem juist raakt. “Ik voel me aangetrokken tot grimmige plaatsen, werkplaatsen, dorre landschappen en plaatsen waar ik mee opgegroeid ben”, zegt hij. “De meeste schilderingen hebben en betekenis of vertellen en verhaal – soms ligt het voor de hand, maar soms moet je er iets beter voor kijken.”

Professioneel

Reid is inmiddels semi-professioneel aan het schilderen. Al zijn werken zijn verkocht aan privé-collecties. En hoewel het schilderen bij hem heel natuurlijk komt, wil hij blijven oefenen om nog beter te worden en er een fulltime beroep van te maken. Hij zal er in ieder geval nooit meer mee stoppen, hij vertelt: “schilderen is mijn passie geworden, dus zelfs als ik nooit meer een doek verkoop, zal ik er gelukkig van worden.”

Lees ook:  Deze beelden gaan letterlijk door elkaar heen en vertellen een ontroerend verhaal

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een verborgen talent, soms hebben we alleen wat tijd nodig om dit te ontdekken..

darren reid (1)

darren reid (3)

darren reid (5)

darren reid (6)

darren reid (7)

darren reid (8)

darren reid (9)

darren reid (10)

darren reid (13)

darren reid (15)

darren reid (18)

 

Via: BoredPanda

MEER INSPIRATIE

Kunst maken met Excel
Zo dachten mensen in 1900 dat de wereld er in 2000 uit zou zien
Broederliefde | Het verhaal van Vincent en Theo van Gogh
Wat een gevoel teweeg kan brengen