Misja B. fotografeerde de kleurrijke bezoekers van de tentoonstelling van Puck & Hans

5607 VIEWS
Misja B. fotografeerde de kleurrijke bezoekers van de tentoonstelling van Puck & Hans

Straatfotografe en blogger Misja B. was bij de opening van de expositie ‘Puck & Hans – couture locale’. Puck & Hans boekten met hun winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag grote successen in de jaren ’70, ’80 en ‘90. Hun kleurrijke en inventieve stijl was op z’n minst iconisch te noemen en nu, vijftig jaar na dato, is er een tentoonstelling van hun ontwerpen in het Amsterdam Museum.  Misja B was erbij en zette de feestelijk geklede gasten op de foto.

Handgeschilderde zijden blouses

Puck en Hans ontwierpen onder meer riemen van wc-brilscharnieren en handgeschilderde zijden blouses. Ook de krijtstreep heeft zijn plekje in de modewereld aan deze ontwerpers te danken. De kleding van Puck & Hans was enorm populair: tout bekend Nederland liep in hun exemplaren. Ook minder bekende Nederlanders legden graag een spaarcentje opzij om een item te kunnen bemachtigen.

Puck & Hans 1

Puck & Hans 2

Mix & Match

De tentoonstelling is samengesteld door fashionconsultant Frans Akoné en stylist Maarten Spruyt. De mannen hebben genoeg helpende handen gehad, want een oproepje op Facebook zorgde voor een stormloop aan mensen die hun kledingstukken in bruikleen wilde geven. Hierdoor is de expositie een leuke mix geworden van bekende stukken uit de Puck & Hans collecties, als onbekende stukken, gemaakt voor particulieren.

Lees ook:  De winter in al haar schoonheid

Puck & Hans 4 Puck & Hans 6

Couture locale

Voor de opening van de expositie was veel belangstelling. Hoewel Puck & Hans in de jaren ’90 hun winkels sloten, zijn er nog steeds veel liefhebbers van hun ontwerpen. Veel gasten gaven gehoor aan het verzoek om zich feestelijk te kleden. Verschillende genodigden hadden hun originele Puck & Hans kleding voor deze gelegenheid uit de kast gehaald.

Over deze avond zegt Misja B.:

Het was niet makkelijk om een keuze te maken voor deze impressie. Ter inspiratie heb ik ook wat detail foto’s toegevoegd. Van schoenen, tassen of bijzondere combinaties die je misschien niet op het eerste gezicht zou zien.

Puck & Hans 8 Puck & Hans 11 Puck & Hans 12 Puck & Hans 14 \

Schermafdruk 2017-06-20 20.47.10 Schermafdruk 2017-06-20 20.46.58 Schermafdruk 2017-06-20 20.46.39 Schermafdruk 2017-06-20 20.46.29 Schermafdruk 2017-06-20 20.46.22Puck & Hans 15 Puck & Hans 16

Puck & Hans 18 Puck & Hans 21

Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen die een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

 

Dit is een bewerking van het artikel dat eerder verscheen op Misjab.nl

MEER INSPIRATIE

Unieke kans: je eigen streetstyle fotoshoot door Misja B.!
8 feestelijke hoeden van creatieve duizendpoot Lenny Moeskops
Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!
Misja B. fotografeerde Jeanie (66): “Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!”