De psychedelische papierkunst van Jen Stark laat je duizelen

28 maart 2017
208

Deze papieren 3D-kunstwerken van de Amerikaanse Jen Stark werken bijna hypnotiserend. Je kunt ernaar blijven kijken omdat de felle kleuren net als in een caleidoscoop steeds nieuwe figuren maken. Stark maakt al deze kunstwerken van papier, laag op laag die ze zelf knipt of snijdt.

Haar inspiratie vindt ze in de natuur omdat volgens haar de kleuren in de natuur de aandacht trekken. Denk aan een felrode bes die rijp is om gegeten te worden of een giftige kikker die met zijn kleuren een aanvaller afschrikt.

Stark begon haar carrière als papierkunstenaar uit geldgebrek, omdat tijdens een periode in het buitenland papier het enige was dat ze zich kon veroorloven. Mooi hoe beperkingen soms tot grote creativiteit kunnen leiden. Inmiddels is ze zeer succesvol met grote exposities in de VS waar ze woont.

Hieronder zetten we een aantal van de meest bijzondere en ronddraaiende kunstwerken op een rij waar je als in een trechter zó in het oneindige gezogen wordt.

 

JenStark8

JenStark7

JenStark6

JenStark5

JenStark4

JenStark3

JenStark2

JenStark uitgelicht

JenStark17

JenStark16

JenStark15

JenStark14

JenStark13

JenStark12

JenStark11

JenStark10

JenStark9

JenStark8

JenStark7

JenStark6

JenStark5

JenStark4

JenStark3

JenStark2

JenStark1

 

 

Lees ook:  Kunstenaar arrangeert fleurige bloemen tot schitterende insecten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings